AcasăEvenimentDouă posibilități de finanțare a podului peste Someș, la Ulmeni

Două posibilități de finanțare a podului peste Someș, la Ulmeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Despre podul de la Ulmeni s-a vorbit de ani de zile, pana acum insa nefiind nimic concret, doar vorbe. Numai că după lungi discuții cu privire la realizarea unui obiectiv extrem de important pentru județul Maramureș, respectiv construirea podului peste Someș, la Ulmeni, această temă extrem de dezbătută în ultimii cinci-șase ani pare tot mai aproape de a deveni realitate.

Parerea ii apartine primarului orasului Ulmeni, Lucian Morar, care a tinut sa arate ca a purtat discutii cu vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea pe aceasta tema, fiind identificate doua posibilitati de finantare pentru acest pod.

”L-am avut la Ulmeni, într-o vizită de lucru, pe vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care a dat asigurări certe că va face toate demersurile necesare pentru introducerea acestui obiectiv în portofoliul de proiecte al vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Suntem conștienți de faptul că investiția nu este una neglijabilă, însă va fi benefică pentru Maramureș atât din punct de vedere economic, cât și social. Vreau să-i mulțumesc, pe această cale, vicepreședintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea, care s-a dovedit, încă o dată, un prieten și un devotat susținător al orașului Ulmeni”, a declarat primarul localității, Lucian Morar.

Există în acest moment două posibilități de finanțare a construcției podului peste Someș, între Ulmeni și Chelința. O primă variantă ar fi prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) al Ministerul Dezvoltării Regionale și alta prin Programul Operațional Regional (POR), din fonduri europene, în perioada 2014 – 2020, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”Consiliul Județean Maramureș are în acest moment la dispoziție un studiu de fezabilitate (SF), care ne arată un necesar de minimum patru milioane de euro pentru construcția podului. Este un SF din 2009/2010, conceput pe un alt program și care nu corespunde în mod real cu necesitățile din teren. O să discutăm în această perioadă, la nivelul executivului Consiliului Județean Maramureș, cu președintele CJ, Zamfir Ciceu și cu vicepreședintele CJ, Emil Marinescu, astfel încât instituția noastră fie va comanda un nou studiu de fezabilitate, fie va încerca reactulizarea celui existent.

Discuțiile pe care le-am purtat personal la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu vicepremierul Liviu Dragnea, în ceea ce privește această investiție, punctual, ne confirmă faptul că proiectul poate fi finanțat prin PNDL, dar cu valoare mai mică. Aceasta este prioritatea noastră în această perioadă, iar în situația în care aceste demersuri vor eșua, avem la dispoziție posibilitatea de finanțare pe POR a construcției podului, însă acest lucru se va realiza într-o perioadă mai lungă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș și președinte al PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA