spot_img
AcasăNews AlertA DOUA MAZILIRE - Mihai Tudose a demisionat! Marți va fi desemnat...

A DOUA MAZILIRE – Mihai Tudose a demisionat! Marți va fi desemnat noul premier

spot_img

DISTRIBUIȚI

A DOUA MAZILIRE Premierul Mihai Tudose a demisionat! Iată că după anunțul serii, informațiile despre ceea ce se va întâmpla au început să curgă.
Deși inițial Paul Stănescu era anunțat ca urmaș al lui Tudose la Palatul Victoria, se pare că Mihai Fifor este favorit la postul de prim ministru. PSD a făcut luni scenariul care se repetă după șase luni de la mazilirea premierului Sorin Grindeanu. După un conflict deschis cu Liviu Dragnea, liderii PSD l-au alungat pe Tudose din Palatul Victoria.

De zile întregi, mai pe surse, mai pe declarații oficiale se vorbește despre scenarii, despre tabere, despre demiteri și demisii. Iar cazul polițistului pedofil din Poliția Română a amplificat acest conflict. Așadar, Mihai Tudose rămâne fără sprijin politic!

Tudose, primele declarații după demisie!

Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD. „E nevoie de un alt Guvern. Mereu e loc de mai bine. Eu nu rup partidul. CEX m-a numit, CEX a spus că e loc de mai bine. Îmi reproşez că nu am făcut kilometri de autostradă şi spitale. Eu plec cu fruntea sus. Sunt vicepreşedinte şi nu mi s-a spus că voi pierde şi funcţia asta. Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura intermiatul. M-a dat jos din Trabant astăzi. Acu sunt prieten cu Liviu Dragnea”, a spus Tudose.

Mihai Fifor este favorit la postul de prim ministru. Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni marți, la ora 11.00, pentru a desemna persoana care fi propusă președintelui Iohannis pentru funcția de prim-ministru.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrul Ștefănescu, a declarat că Liviu Dragnea nu va participa la ședința CEx. Președintele PSD se va afla în sediul partidului, însă nu în sala de ședință, în care colegii săi din CEx vor stabili numele viitorului premier.

Dragnea le-ar fi spus colegilor săi din conducerea PSD că „nu are mână bună la oameni”, motiv pentru care nu va face nicio propunere pentru funcția de prim-ministru, ci va lăsa CEx-ul să facă desemnare.

 Mihai Tudose și-a prezentat demisia în CEx. Vicepremierul Paul Stănescu va prelua conducerea interimară a Executivului.Sursele citate susțin că Tudose a avut patru voturi pentru și patru abțineri! Restul voturilor, mai exact 59 au fost împotrivă!
Declarația lui Liviu Dragnea

 

„A fost o discuție serioasă, cu foarte multe lucruri spuse. S-a discutat foarte deschis. În final s-a supus la vot propunerea ca primul ministru să demisioneze. A fost o propunere adoptată cu 60 de voturi pentru. La începutul ședinței Mihai Toduse a spus că dacă CEx îi cere demisia o va face.

Mâine la ora 11:00, vom discuta pentru a face propunerea de prim-ministru. După această discuție aș vrea să avem cât mai puține motive pentru a ajunge în această situație. Au fost multe reproșuri pentru Mihai Tudose, dar concluzia a fost că nu se mai poate continua așa pentru că există o stare conflictuală între partid și Guvern. Există o nemulțumire a membrilor de partid că anul nu a început cu un bilanț și cu măsurile care trebuie luate în 2018 pentru români.

În schimb românii au văzut apariții televizate care nu trebuiau să fie. Aceste lucruri trebuiau discutate în cadrul partidului. S-a creat o stare de tensiune. După părerea mea au contribuit și unii colegi ai mei pe care i-am lăsat să producă opinii, scrisori. A fost o avalanșă de opinii. S-a ajuns la situația în care 60 de colegi care au spus că nu mai putem avea garanția că peste trei luni de zile nu vom ajunge din nou în această situație”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA