Acasăoameni noiDOSARUL DIPI – Șefa DNA, atacată dur după scandalul desecretizării documentelor DIPI

DOSARUL DIPI – Șefa DNA, atacată dur după scandalul desecretizării documentelor DIPI

spot_img

DISTRIBUIȚI

DOSARUL DIPI  Scandalul desecretizării documentelor de la DIPI continuă. În acest sens, jurnalistul Ion Cristoiu încearcă, vineri, să găsească anumite explicații la această situație, oferind anumite motive privind documentele pentru care DNA a cerut desecretizare.

„Hotărârea CSAT cu caracter de secret de stat nr. 0061/02.07.2014 privind modul de aprobare, gestionare şi control al fondurilor operative alocate structurilor cu atribuţii în domeniu din cadrul Ministerului de Interne. Ordinele de muncă ale DIPI, altfel spus Documentele prin care ofiţerii desfăşoară o activitate informativ-operativă.

La finele lui februarie 2016 DNA, sub semnătura Codruţei Kovesi, trimite CSAT o adresă prin care cere declasificarea Hotărîrii CSAT din 2.07.2014, dată pe vremea lui Traian Băsescu, așadar. CSAT îi răspunde, printr-o adresă, că acest document nu poate fi declasificat. Tot la finele lui februarie 2016 DNA se adresează MAI şi DIPI cerîndu-le desecretizarea unui număr de Ordine de muncă.

Ştiind că acestea sînt documente secrete, Petre Tobă se adresează CSAT, cerînd un punct de vedere în legătură cu solicitarea DNA. CSAT răspunde că documentele nu pot fi desecretizate. Prin urmare, DNA trebuie refuzată”, notează Cristoiu pe blogul personal. Acesta aduce în discuție ulterior faptul că președintele Klaus Iohannis a aprobat începerea urmăririi penale a lui Petre Tobă.

„Pentru aceasta, DNA a declanşat urmărirea penală împotriva lui Rareş Văduva şi a cerut preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea pentru începerea urmării penale a lui Petre Tobă. Klaus Iohannis a aprobat cererea DNA. Ce ticăloşie! Klaus Iohannis a aprobat ca Petre Tobă să fie urmărit penal, pentru că a îndeplinit Ordinul dat de CSAT-ul condus de el, Klaus Iohannis, să nu desecretizeze documentele”, adaugă jurnalistul.

Cristoiu precizează că procuroarei Florentina Mirică i s-au pus la dispoziție documente secrete de către MAI și DIPI, doar că ea nu ar fi vrut accesul la ele, ci desecretizarea lor pentru ca acestea să ajungă în presa DNA.

„Pînă la urmă, apelează la o şmecherie. Sub pretextul reproducerii unor procese verbale, pune pe CD-uri nesecretizate fragmente însemnate din Hotărîrea CSAT, cît şi din Ordinele de muncă. Având Decizia CSAT potrivit căreia aceste documente nu pot fi desecretizate, în martie 2016, printr-o adresă semnată de Petre Tobă şi Rareş Văduva, MAI şi DIPI sesizează CSM privind încălcarea Legii de către procuroare prin diseminarea neautorizată de informaţii clasificate. Inspecţia judiciară a trecut la verificări. Pe parcursul verificărilor, Inspecţia a audiat-o pe procuroare şi a anunţat-o pe Codruţa Kovesi. Potrivit Regulamentului, Codruţa Kovesi ar fi trebuit să-i suspende procuroarei accesul la informaţii clasificate pe parcursul verificării. Evident, Codruţa Kovesi n-a făcut-o. Cum s-o facă? Păi tocmai ea îi spusese procuroarei să distrugă DIPI”, subliniază Cristoiu.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA