AcasăActualitate112DOSAR PENAL - Un pădurar din Vişeu de Sus a fost arestat...

DOSAR PENAL – Un pădurar din Vişeu de Sus a fost arestat preventiv pentru tăiere ilegală de arbori

DISTRIBUIȚI

DOSAR PENAL Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au dispus, la data de 08.06.2017, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului TOMOIAGĂ GRIGORE, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tăiere ilegală de arbori şi participaţie improprie la furt de arbori.

În data de 07.06.2017 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada 22-27.05.2017, inculpatul Tomoiagă Grigore, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, a determinat alte persoane să taie fără drept un număr de 67 arbori de esenţă răşinoasă, verzi şi nemarcaţi silvic din pădurea aparţinând persoanelor vătămate B.V.D. şi B.I. În data de 29.05.2017, inculpatul a sustras materialul lemnos rezultat din tăierile fără drept de arbori, fiind surprins de persoanele vătămate care au sesizat organele de poliţie.

Prin faptele inculpatului a fost cauzat persoanelor vătămate un prejudiciu în sumă de 8.250 lei.

La data de 08.06.2017, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Vişeu de Sus.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto (arhivă)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA