AcasăActualitate112DOSAR PENAL LA BISTRIȚA - O instalație de încălzire improvizată ar fi...

DOSAR PENAL LA BISTRIȚA – O instalație de încălzire improvizată ar fi putut provoca deflagrația

DISTRIBUIȚI

DOSAR PENAL LA BISTRIȚA Procurorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală și distrugere în urma deflagrației produse în noaptea de marți spre miercuri în municipiul Bistrița, într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Arțarilor, în urma căreia nouă persoane au fost rănite şi trei blocuri au fost afectate, relatează Someșeanul.

 

„S-a constituit un dosar penal la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment, urmând a ne pronunța după efectuarea expertizelor și constatărilor care vor fi dispuse împreună cu colegii noștri de la ISU și de la Inspectoratul de Stat în Construcții”, a spus șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Claudiu Jurcan.

Întrebat dacă există indicii asupra faptului că explozia a fost provocată chiar de locatarul apartamentului, Andrei Condrade, în vârstă de 24 ani, care s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corporală, șeful poliției județene a răspuns că cercetările sunt abia la început.

„Nu am finalizat cercetările (…), va fi o activitate de durată, având în vedere suprafața afectată. Nu ne putem pronunța deocamdată până nu avem toate datele anchetei”, a precizat Claudiu Jurcan.

Potrivit vecinilor, tânărul de 24 ani avea probleme de comportament și obișnuia să se drogheze, motiv pentru care bunicul său, care locuia la adresa respectivă, a fost nevoit să plece de acasă — fapt care a făcut ca el să nu fie în locuință în momentul deflagrației.

În ceea ce privește sursa exploziei, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Constantin Florea, a spus că încă nu a fost stabilită cu exactitate.

Referitor la cele aproximativ o sută de persoane care au fost evacuate din blocul afectat de explozie, patru dintre ele au fost primite la centrul de cazare a persoanelor fără adăpost al Primăriei Bistrița, restul preferând să stea la rude sau prieteni.

De asemenea, dintre cele nouă persoane transportate la spital în cursul nopții, două au rămas internate — o fată de 18 ani, policontuzionată și cu arsuri de gradul II pe mâini, și un bărbat de 48 ani, intoxicat cu monoxid de carbon. În ceea ce îl privește pe tânărul de 24 ani, acesta a fost transportat în comă indusă la Spitalul de arși din Capitală.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a precizat că în zona afectată de explozie a fost instituit un dispozitiv de pază, locatarii blocului nefiind lăsați să își recupereze bunurile până când nu se va face o evaluare a gradului de afectare a structurii de rezistență a imobilului. Având în vedere că județul Bistrița-Năsăud nu are un astfel de expert, a fost chemat unul de la Cluj, care urmează în cursul zilei de miercuri să stabilească cât de grav afectată este construcția.

Continuarea AICI.

Sursă foto: ISU Bistrița.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA