AcasăAlteleEconomicÎN DOMENIUL COMERCIAL: Se pun bazele unor colaborări între Maramureș și Orientul...

ÎN DOMENIUL COMERCIAL: Se pun bazele unor colaborări între Maramureș și Orientul Mijlociu

DISTRIBUIȚI

ÎN DOMENIUL COMERCIAL Luni, 17 octombrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc o primă întâlnire între prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, și dr. Raad Al-Zaidi, din Irak, o persoană influentă în Orientul Mijlociu, care, prin activitatea sa, promovează Maramureșul și România în zonă. 

 

La întâlnire au luat parte, de asemenea, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, consilierul județean Cristian Anghel, iar din partea Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare, Emanuel Peterliceanu (președinte) și Alexandru Peterliceanu. Scopul acestui prim contact este stabilirea unor relații comerciale între Maramureș și Orientul Mijlociu.

Din cele declarate de dr. Raad Al-Zaidi rezultă că în zona pe care o reprezintă ar fi necesară implicarea unor companii de forare, a unor firme de construcții sau din domeniul electric

Pe de altă parte, Instituția Prefectului a solicitat tuturor primăriilor din județul Maramureș să identifice terenurile pe care s-ar putea face investiții. Într-o primă fază urmează să se încheie parteneriate între Consiliul Județean Maramureș și guvernoratele interesate din Orientul Mijlociu, iar apoi se vor organiza întâlniri cu mediul de afaceri.

Dr. Raad Al-Zaidi a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, iar în prezent este directorul general al Departamentului Veteranilor din cadrul Ministerului Apărării din Irak.

Informații primite de la Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA