AcasăNews AlertDOLIU PRINTRE BĂIMĂRENI - Pastorul Daniel Chereji s-a stins din viață la...

DOLIU PRINTRE BĂIMĂRENI – Pastorul Daniel Chereji s-a stins din viață la Spitalul Suport, infectat cu COVID-19

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cunoscuții, prietenii, familia, dar și cei care sunt parte a Bisericii Baptiste “Biruința” din Baia Mare au primit o veste cruntă: pastorul bisericii, Daniel Chereji, s-a stins din viață. Acesta se infectase de curând cu virusul SARS-CoV-2, iar starea s-a, din păcate, s-a înrăutățit rapid. A fost internat la Spitalul Suport (TBC) din Baia Mare, fiind intubat pe secția de ATI. În pofida tuturor eforturilor depuse de către personalul medical, pastorul nu a putut fi salvat.

Membru important al comunității noastre și dedicat întru totul Bisericii, pastorul Chereji s-a făcut cunoscut și prin scrierile sale de a lungul timpului, preponderent prin volumele de poezii pe care nu de puține ori le-a prezentat în cadrul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”.

Un mesaj de rămas-bun a fost publicat și de către Biserica Baptistă „Biruința” Baia Mare, a cărui pastor a fost de peste 20 de ani.

Cu adâncă durere în suflete, cei care sunt parte din Biserica Baptistă „Biruința” Baia Mare își exprimă regretul nespus de mare că fratele nostru drag și păstor al bisericii, Daniel Chereji, a plecat ca să fie pentru totdeauna cu Cel pe care L-a iubit nespus și pe care L-a slujit din fragedă tinerețe, cu toată ființa și cu toată puterea pe care i-a dat-o Cel ce i-a fost Mântuitor și Domn. Plecarea fratelui Daniel Chereji lasă în urmă o familie îndurerată și o biserică cu frați și surori pe care i-a slujit și i-a iubit ca pe sine însuși. Fie ca bunul nostru Dumnezeu să mângâie și să întărească, așa cum doar El știe s-o facă, pe sora noastră scumpă Mihaela, soția fratelui nostru, pe Rut și pe Paul, copiii săi! Dumnezeu să mângâie și să binecuvânteze Biserica Baptistă „Biruința” Baia Mare! Cu încredințarea deplină că în ziua aceea glorioasă ne vom revedea din nou cu toții în prezența lui Dumnezeu, îi spunem fratelui nostru Daniel: La revedere, preaiubitul nostru frate! Ne va fi mereu dor de tine și nu te vom uita niciodată, fiindcă ai lăsat un gol imens în inimile noastre”.

Daniel Chereji s-a născut într-o familie de creştini baptişti din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj. Tatăl pastorului a murit chiar în ziua când acesta împlinea cinci ani. Cu toate că nu a avut o viață ușoară, a crescut aproape de biserică și s-a implicat activ în comunitate. În 1991 a început să urmeze cursurile teologice de la Universităţii “Emanuel” din Oradea, iar în 1992, după doar un semestru, a fost ales pastor în biserica unde a copilărit. Licenţa a obţinut-o la Facultatea de Teologie Reformată, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj. În 1998 a fost invitat și ales să fie co-pastor în Baia Mare, împreună cu pastorul Iosif Morcan, unde a rămas până la sfîrșitul vieții sale.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA