AcasăslolvaciaDOLIU - Poetul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă

DOLIU – Poetul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă

DISTRIBUIȚI

Poetul umorist şi satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani. Scriitorul a decedat ieri la ora 21.50, în locuinţa sa, în brațele fiului său și ale soției, în urma unui stop cardiac.

„A plecat subit, dar calm şi liniştit! S-a rupt din inimă şi suflet cea mai mare parte din noi! Nu pot să îmi exprim durerea pe care o suport acum!”, a scris pe pagina sa de facebook fiul poetului, Corneliu Tarlapan.

Poetul satiric şi umorist Efim Tarlapan s-a născut la 17 mai 1944 în Măgurele, Ungheni. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secţia de ziaristică (1962-1970). A deţinut funcţia de redactor literar la ziarul „Viaţa satului”, la Radioul republican, la Editura „Lumina” şi săptămânalul „Literatura şi arta”.

A debutat editorial în anul 1974 cu placheta de versuri umoristice şi satirice ”Scuzaţi pentru deranj”. Cărţile pe care le editează pe parcursul anilor îl înscriu printre cei mai buni reprezentanţi ai genului satirico-umoristic.

Efim Tarlapan a fost organizatorul primului Festival Naţional de Epigrame de la Chişinău. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1976) şi din România (1994) şi Membru de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România.

Scriitorul a fost laureat al peste 50 de festivaluri şi concursuri de poezie satirico-umoristice desfăşurate în Republica Moldova şi România.

Este deţinătorul Titlului Onorific „Maestru al Literaturii” (1996) şi al Ordinului de Onoare (2010).

Sursa: moldova.org

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA