Acasă Eveniment DOLIU ÎN ROMÂNIA - Regele Mihai a murit

DOLIU ÎN ROMÂNIA – Regele Mihai a murit

DISTRIBUIȚI

DOLIU ÎN ROMÂNIA Vestea tragică despre ultimul suveran al României a fost anunţată printr-un comunicat transmis de Casa Regală.

Regele Mihai era grav bolnav, după ce, la începutul lunii martie 2016, a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Regele Mihai a murit la reşedinţa sa din Elveţia, după o îndelungă suferinţă.

Pe 6 noiembrie, Casa Regală a anunţat că starea de sănătate a lui Mihai I s-a înrăutăţit. Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat în Elveţia, pentru a fi alături de fostul suveran al României şi pentru a discuta cu medicii.

“Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei”, afirma comunicatul Familiei Regale.

În ultimele luni, Majestatea sa a stat în reşedinţa sa elveţiană, unde a fost atent supravegheat de medici.

Potrivit informaţiilor transmise de Casa Regală, alături de fostul monarh au fost şi două măicuţe, care i-au oferit asistenţă.

Pe 24 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani, iar ziua sa a fost marcată discret, la reşedinţa sa din Elveţia.

Pe 1 august 2016, Regina Ana a încetat din viaţă într-un spital din Morges.

Funeraliile regale au fost organizate pe 13 august, regina fiind înmormântată la Curtea de Argeş. Regele nu a putut participa la funeralii.

După retragerea regelui din viaţa publică, Casa Regală a fost reprezentată în toate acţiunile publice de fiica sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei României.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA