AcasăsiugariuDOLIU ÎN BISERICA ORTODOXĂ - Preotul care creştea 117 copii orfani a...

DOLIU ÎN BISERICA ORTODOXĂ – Preotul care creştea 117 copii orfani a murit la 65 de ani

DISTRIBUIȚI

DOLIU ÎN BISERICA ORTODOXĂ  Preotul Mihai Negrea a murit a murit noaptea trecută, la vârsta de 65 de ani, răpus de o boală grea. Părintele era cunoscut în toată țara pentru devotamentul pe care l-a arătat copiilor orfani, scrie Libertatea.

DOLIU ÎN BISERICA ORTODOXĂ De 11 ani, de când a ajuns la Mănăstirea Podu Coşnei, din județul Suceava, părintele Negrea și-a făcut un scop din a ajuta copiii din zonă care erau în dificultate.

A început cu patru fraţi, trei băieţi şi o fată, care locuiau într-o căsuţă sărăcăcioasă, nu departe de mănăstire, şi care veneau zilnic să le dea părintele de mâncare. Mama lor murise înecată, iar tatăl era paralizat, după ce suferise un accident. De la patru a ajuns la 42, iar de-a lungul timpului, au trecut prin curtea mănăstirii peste o sută de copii.

Acesta a apelat la donatori, a căutat sponsori și a făcut rost de bani sau de rechizite și hăinuțe pentru copiii orfani care aveau nevoie de adăpost, hrană şi educaţie.

Mulți dintre aceștia erau găsiţi de poliţie sau jandarmi pe străzi şi pe care nu-i ajută nimeni sau aflaţi în situaţii critice prin diverse părţi ale judeţului.

La Podu Coşnei copiii au găsit condiţii decente de viaţă, unde s-au format ca oameni şi au devenit utili societăţii, unii dintre ei urmând şi cursuri universitare după terminarea liceului. Micuții rămași la mănăstire, vor fi îngrijiți și de acum înainte de maici.

Anunțul decesului preotului Negrea a fost făcut de primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, care a transmis:„Dureros inceput de an 2017! Doliu care apasa greu peste mine si peste intreg satul Podu Cosnei… Din pacate, Parintele Mihai Negrea, staretul Manastirea Podu Cosnei din comuna Poiana Stampei, ne-a parasit in aceasta noapte… o mare pierdere pentru comuna noastra… Dumnezeu sa te odihneasca in liniste si pace, prieten drag”.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA