spot_img
AcasăEvenimentDoi sătmăreni au tăiat la greu pădurea din Remeți!

Doi sătmăreni au tăiat la greu pădurea din Remeți!

DISTRIBUIȚI

Poliţişti din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice din cadrul I.P.J Maramureş, în colaborare cu reprezentanţi ai D.G.I.P.I. Serviciul Maramureş, I.J.J. Maramureş, Poliţiei de Frontieră si I.T.R.S.V. Cluj au efectuat o acţiune de prevenire a delictelor silvice, pe raza comunei Remeţi.

Pe o parcelă împădurită de pe raza localităţii Remeţi, oamenii legii au identificat două persoane, Gavril C. şi Andrei C., ambii din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. Aceştia au tăiat fără drept şi ulterior transportat pe un drum forestier 19 arbori de fag. Volumul măsurat al lemnului tăiat este de 23 mc, estimat la o valoare de 4.300 lei. Cei doi au precizat că suprafaţa de pe care au fost tăiaţi arborii este fond forestier proprietate privată şi aparţine unei persoane din Remeţi, care i-a însoţit în teren şi le-a indicat de unde să exploateze, fără ca arborii să fie tăiaţi în regim silvic. Ulterior, poliţiştii l-au identificat pe proprietarul suprafeţei în cauză, Toader M., din Remeţi. Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tăiere fără drept de arbori.

În timpul aceleiaşi acţiuni, pe un drum forestier din zonă a fost identificat Toader Ş., din Remeţi, care secţiona buşteni de fag, pentru foc. Bărbatul nu a putut face dovada de provenienţă legală a lemnului, astfel că a fost sancţionat contravenţional conform codului silvic, cu suma de 2.000 lei iar cantitatea de 10 mc de material lemnos a fost confiscată.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA