AcasăActualitateSocialDoi clujeni, un dejean si un doljean au fost salvati de jandarmii...

Doi clujeni, un dejean si un doljean au fost salvati de jandarmii montani dupa ce au cazut pe partie la Cavnic

DISTRIBUIȚI

În perioada Sărbătorilor de iarnă, staţiunile montane din judeţul nostru, sunt foarte căutate de turişti, iar iubitorii sporturilor de iarnă, nu întârzie să ajungă la pârtiile de schi, unde să se „delecteze” atât cu schiurile, cât şi cu snowboard-uri, săniuţe, etc. sau folosind instalaţiile de tubbing special amenajate. Din nefericire, unii împătimiţi ai acestor sporturi, suferă accidente, iar pentru salvarea lor, este necesară intervenţia promptă şi profesionistă a echipajelor mixte formate din jandarmi montani împreună cu reprezentanţi ai Salvamontului. În perioada 26 – 28 decembrie a.c., jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine şi Siguranţă Publică Cavnic împreună cu reprezentanţi ai formaţiunii Salvamont Cavnic, au participat la patru intervenţii de salvare a unor persoane accidentate pe pârtiile de schi.

Un doljean s-a ranit pe partia Icoana 2 

Joi 26 decembrie a.c., în jurul orei 12.30, patrula de jandarmerie montană aflată în serviciu în zona pârtiei Icoana 2, din staţiunea Cavnic, a observat un cetăţean căzut pe pârtie, care acuza dureri la mâna stângă. Jandarmii împreună cu reprezentanţii Salvamont, i-au acordat primul ajutor persoanei accidentate, respectiv Florin O. de 36 ani, din judeţul Dolj, care a fost coborât la baza pârtiei, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD şi  transportatla SpitalulJudeţeande Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Clujeanca accidentata la baza partiei

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, acelaşi echipaj de jandarmerie montană a fost solicitat să intervină pentru a-i acorda ajutor unei persoane căzute la baza pârtiei, care acuza dureri de spate. Jandarmii montani împreună cu reprezentanţii Salvamont, i-au acordat primul ajutor persoanei accidentate prin imobilizarea gâtului cu un guler cervical, respectiv Claudiei M. de 39 ani, din Cluj Napoca. Aceasta a fost preluată de către un echipaj SMURD şi  transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”Baia Mare.

Un adolescent din Dej s-a ranit cu placa de snowboard

Vineri 27 decembrie a.c., în  jurul orei 13.30, în timpul patrulării în zona pârtiei de schi Roata 1 din staţiunea Cavnic, jandarmii montani au sesizat pe pârtie o persoană accidentată care acuza dureri la membrul superior stâng. E.P. de 16 ani, din Dej, era conştient, însă într-o uşoară stare de şoc şi le-a relatat jandarmilor că s-a dezechilibrat şi a căzut de pe placa de snowboard. Acesta a primit primul ajutor din partea echipajului de jandarmerie şi salvamont, fiindu-i imobilizat braţul, după care fost preluat de către un echipaj SMURD şi  transportatla SpitalulJudeţeande Urgenţă „ Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Clujean ranit pe partie la Cavnic

Sâmbătă  28 decembrie a.c., în  jurul orei 15.00, jandarmii montani aflaţi în timpul patrulării în zona pârtiilor de schi din staţiunea Cavnic, au observat pe pârtie o persoană căzută, care acuza dureri la genunchiul stâng. Lui Răzvan H. de 45 ani, din judeţul Cluj, i s-a acordat primul ajutor, prin imobilizarea piciorului cu faşă şi atelă, după care a fost preluat de către aparţinători, urmând ca investigaţiile de specialitate să se facă la o unitate spitalicească din localitatea Cluj Napoca.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA