AcasăActualitate112DOI ANI DE LA COLECTIV - Prea puține schimbări, dar multă durere...

DOI ANI DE LA COLECTIV – Prea puține schimbări, dar multă durere şi frustrare

DISTRIBUIȚI

DOI ANI DE LA COLECTIV În urmă cu doi ani, în seara zilei de 30 octombrie, se petrecea una dintre cele mai grave tragedii din România ultimelor decenii: incendiul din clubul „Colectiv” în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața.

A fost un eveniment șocant, care a traumatizat o țară întreagă și care, după doi ani, continuă să aducă durere și să provoace frustrare: justiția nu a stabilit niciun vinovat, sunt prea puține schimbări în bine, prea puține din lucrurile care atunci s-au dovedit a fi profund greșite s-au îndreptat.

Iar supraviețuitorii și familiile zecilor de tineri suferă în continuare.

Era 30 octombrie 2015, o seară liniștită de vineri, de la care mulți așteptau să deschidă un weekend binemeritat de relaxare după o săptămână de muncă.

La clubul bucureștean Colectiv, din str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Asistau câteva sute de tineri.

La un moment dat, în timpul concertului, izbucnește un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă.

Focul se extinde extrem de rapid, prinzând ca într-o capcană tinerii care încercau să-și facă loc spre ieșirea strâmtă din local.

În cursul nopții de 30 spre 31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța că 27 de persoane au murit și 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv, reamintește Agerpres.

Răniții au fost transportați la spitalele Floreasca, Spitalul de Arsuri, Elias, Militar, Sf. Pantelimon, Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar-Arseni, Municipal, Colțea, Marie Curie și Grigore Alexandrescu.

Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate ulterior la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția.

În următoarele două luni, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64.

Între victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului s-au aflat și membri ai trupei Goodbye to Gravity — basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru.

În iulie 2017, încă un supraviețuitor al incendiului din clubul bucureștean Colectiv a murit.

„Din păcate, a apărut și cea de-a 65-a victimă în urma incendiului din Colectiv. Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, așa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv — toți cei care au fost în foc, dar și părinții lor — pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic”, a spus la acel moment Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Băiatul, a cărui prietenă a murit în incendiul de la Colectiv, s-ar fi sinucis.

 

Continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA