AcasăActualitate112DOAR PROMISIUNI DIN PARTEA MINISTERULUI - Fiul agentului ucis de fraţii Tomoioagă...

DOAR PROMISIUNI DIN PARTEA MINISTERULUI – Fiul agentului ucis de fraţii Tomoioagă vrea să devină poliţist. Cum îl sprijină sindicatul poliţiştilor în demersul său

spot_img

DISTRIBUIȚI

DOAR PROMISIUNI DIN PARTEA MINISTERULUI Unul dintre fiii agentului de poliție Gheorghe Nistor, ucis cu sânge rege de frații Tomoioagă în sediul Postului de Poliție în care își desfășura activitatea, vrea să devină la rândul său poliţist.

Tânărul a vrea să îi calce pe urmele tatălui său. Cu toate că a încercat să se angajeze în mod direct, conform legii, de aproape nouă luni a primit doar promisiuni.

Din acest motiv, colegii polițistului ucis la datorie i-au sărit în ajutor. Astfel, sindicaliștii de la SPR Diamantul i-au trimis o scrisoare ministrului de interne Carmen Dan.

“În data de 04.01.2017, în jurul orelor 11.00 doi bărbați au intrat în sediul Postului de Poliție Vișeu de Jos și aplicând mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului și a inimii, l-au ucis pe colegul nostru agent șef principal Nistor Gheorghe care era de serviciu. După ce i-au sustras pistolul și cheile au abandonat cadavrul în incinta postului, au încuiat ușa de acces și au fugit, corpul neînsuflețit fiind găsit de polițistul care intra în tură de seară.

Agent șef principal Nistor Gheorghe lucra ca șef de post în localitatea Vișeu de Jos de 16 ani, de cele mai multe ori intrând în tură de unul singur, dar și-a folosit experiența și tactul pentru a face fața situațiilor ,,delicate,, inerente în viața unui polițist operativ. Din păcate, experiența și tactul nu l-au mai putut salva și în data de 04.01.2017 când doi bărbați pe care îi sancţionase anterior au decis să-i suprime viață, descrierea cauzei decesului din certificatul medico-legal fiind suficientă pentru a ne închipui suferința acestui polițist – ,,SECȚIUNE CAROTIDĂ ȘI CORD”.

Era tatăl a doi copii, unul de 27 ani, iar celălalt de 25 ani, fostul nostru coleg fiind cel care întreținea în mod decisiv familia. Ulterior incidentului, fiul cel mare, Nistor Alin, absolvent al Facultății de Medicină Dentară Vasile Goldiș din Arad, a decis să încerce să devină polițist chiar dacă tatăl său și-a pierdut viața în exercitarea acestei meserii cu un grad înalt de periculozitate.

Împreună cu mama sa, în luna iunie 2017 a venit tocmai din Maramureș la București pentru a discuta în acest sens cu oficiali ai ministerului, legislația oferindu-i posibilitatea de a fi numit într-o funcție corespunzătoare studiilor sale, dar a plecat plin de promisiuni care nu s-au mai materializat.

În acest context, având în vedere deficitul de cadre existent la nivelul Ministerului Afacerilor Interne precum și recentele anunțuri privind necesitatea încadrării unui număr de aproape 3600 polițiști din sursă externă, în considerarea:

➢ art. 37 alin. 2 din Legea 360/2002 privind statutul poliţistului
(2) Copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate că urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi soţul sau soţia acestuia pot fi numiţi în funcţii de poliţist ori angajaţi că personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condiţiile legale.

➢ art. 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 din OMAI 35/2014 privind măsurile de sprijin acordate familiilor polițiștilor decedați va rugăm cu deosebit respect, că în limita posibilităților legale să îl sprijiniți pe Nistor Alin – fiul fostului nostru coleg Nistor Gheorghe, în acest demers al său de a se angaja în rândul polițiștilor, pe o funcție corespunzătoare studiilor sale.

Din datele pe care le deținem Nistor Alin și-a exprimat în scris voința în sensul numirii în condițiile legii, într-o funcție de polițist de la nivelul IPJ Maramureș sau a altei unități teritoriale/centrale a M.A.I unde se poate identifica un asemenea post, recent depunând o cerere scrisă la IPJ Maramureş.

Având în vedere situația de față și lucrurile expuse, apreciem că prezentul document nu are caracterul unei petiții, fiind un apel la componentă umană a Ministerului Afacerilor Interne, motiv pentru care nu solicităm răspuns scris.

Asigurându-vă de întreaga disponibilitate a S.P.R. – DIAMANTUL de a identifica soluții pe calea dialogului de o manieră civilizată și responsabilă și în alte probleme ce privesc muncă, drepturile și persoana polițiștilor vă mulțumim anticipat și suntem încrezători că acest demers va avea un rezultat favorabil”.

Info Vasile Dale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA