spot_img
AcasăActualitate112DNA SE BAGĂ ÎN MAFIA LEMNULUI DIN MARAMUREȘ – Pădurar arestat pentru...

DNA SE BAGĂ ÎN MAFIA LEMNULUI DIN MARAMUREȘ – Pădurar arestat pentru furt, iar fratele său pentru tentativă de mituire a unui procuror

DISTRIBUIȚI

DNA SE BAGĂ ÎN MAFIA LEMNULUI MARAMUREȘ  Paradoxal, în ziua în care un clujean cu terenuri în zona Borșa, de pe care s-au tăiat ilegal mii de metri cubi de lemn, se plângea la Tribunalul Maramureș că DNA Cluj a clasat un dosar cu prejudicii de 1,5 milioane euro, procurorii DNA Cluj au mers la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare a unui pădurar din zonă, fratele altui pădurar arestat la Vișeu de Sus pentru furt de arbori. Norocul DNA a fost că primul dintre pădurari a fost atât de tâmpit încât să încerce să mituiască un tânăr procuror și că acesta din urmă a fost atât de corect încât să nu accepte și să-și anunțe colegii, scrie CluJust.ro.

În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, printr-un intermediar, unui procuror suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele inculpatului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic. În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro și a promis că, în cursul serii, îi va mai înmâna încă 2.000 – 3.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii”, se arată în ordonanța procurorilor DNA, potrivit CluJust.ro.

Crin Gălățean este un clujean care a moștenit 2.000 de hectare în Maramureș, iar pe 146 dintre ele a avut probleme cu defrișările ilegale. S-a tot plâns la autorități până când s-a efectuat un control de către Inspectoratul de Regim Silvic, care a constatat că au fost tăiați ilegal 25.000 metri cubi, producându-se un prejudiciu de peste 1,5 milioane euro.

Cei de la control au zis că nici la Verestoy Attila nu a văzut așa defrișări. Efectiv au plâns cei de la control când au văzut ce e acolo”, povestește Gălățean. În filmarea de mai jos, vedeți dezastrul ecologic din zonă.

Pentru a recupera acest prejudicu, clujeanul se judecă în civil cu Romsilva, Directia Silvică Maramureș și Ocolul Dragomirești. Pe lângă asta, pentru a fi trași la răspundere toți vinovații și pentru a fi anihilată rețeaua care prăduiește pădurile din Maramureș de mulți ani, Crin Gălățean s-a adresat DNA-ului.

„Am mers la DNA și am zis că am prejudiciu și vreau să vadă cum au dispărut 1000 de TIR-uri cu lemne de acolo. De la DNA mi-au spus că există prejudiciu, dar nu se poate face legătura cu mita. Procurorul Ulici de la DNA Maramureș nu prea vroia să facă treabă. Am atacat soluția de clasare la șefa DNA Cluj, care se laudă că nu schimbă ordonanța procurorului și că nu s-au încălcat legi organice. Am atacat in instanță ordonanța DNA.”, a declarat Crin Gălățean pentru CluJust.ro.

Citește continuarea articolului AICI.

Mai multe despre pădurarul maramureșean care a încercat să mituiască un procuror DNA, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA