AcasăLifestyleMondenDISTINS LA CLUJ – Grigore Leșe va primi titlul de cetățean de...

DISTINS LA CLUJ – Grigore Leșe va primi titlul de cetățean de onoare

DISTRIBUIȚI

DISTINS LA CLUJ  Cântăreţul de muzică populară Grigore Leşe va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca, după ce consilierii locali au aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre în acest sens, conform Mediafax.ro.

Preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea, a declarat că, prin activitatea de artist şi cercetător al folclorului, Grigore Leşe a contribuit la impunerea unei bune imagini a municipiului.

„Consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare cântăreţului de muzică populară Grigore Leşe. Prin strălucita sa activitate, ca artist şi cercetător al folclorului, Grigore Leșe a contribuit la impunerea unei bune imagini a municipiului Cluj-Napoca. Este primul muzician de la noi care a adus în scenă, alături de el, artişti tradiţionali din Iran, Siria, Armenia, Pakistan, demonstrând interferenţele străvechi dintre România şi Orient”, a spus Tarcea.
Potrivit referatului care însoţeşte proiectul de hotărâre, Grigore Leşe s-a născut la 20 februarie 1954 în satul Stoiceni, judeţul Maramureş şi a absolvit Liceul de Muzică din Baia Mare. El a absolvit şi Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Grigore Leşe este, anul din 2005, profesor asociat de etnomuzicologie al Universităţii Bucureşti.

Sursă info.

Sursă foto: Facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA