AcasăActualitateSocialDISTINCȚIE - Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare, premiu special în cadrul concursului...

DISTINCȚIE – Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare, premiu special în cadrul concursului național Călătoria mea multiculturală

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 26 – 29 mai 2015 la Bistrița Năsăud  s-a desfășurat etapa națională a concursului Călătoria mea multiculturală organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Direcția Minorități. Tematica aleasă – meseriile tradiționale ale minorităților – este armonizată cu programele care se derulează la nivel european pentru promovarea limbilor, tradițiilor și a culturii minorităților și a cetățeniei active. Aceasta pune în evidență modul în care tânăra generație recepționează bogăția culturală a strămoșilor, modul în care o păstrează și o face cunoscută celorlalți.
Participanții la etapa nationala, elevi și cadre didactice, au fost din județele: Bihor, Covasna, Mehedinți, Mureș, Satu Mare ,București,Timiș, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud  ,Botoșani, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Bacău, Brăila și Suceava .

Evenimentul a fost deschis în prezenţa inspectorului şcolar adjunct Zoltan Deack, a inspectorului pentru minorităţi Balazs Denes, a inspectorului de zonă Vasile Negruşeri , a inspectorului Simona Konradi, a directorului şcolii din Rodna, Iacob Sîngeorzan și a inspectorului  Elisabeta Ana Naghi din minister.

În cadrul acestei competiții naționale, echipajul Școlii Nicolae Bălcescu Baia Mare, școala care a reprezentat județul Maramureș, a obținut premiul special pentru meseriile tradiționale ale etniei rome-împletitul nuielelor.

poza1

 Elisabeta Naghi, reprezentant  a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice: „Pe valea Someșului Mare, la Alpina Blazna din Rodna județul Bistrița Năsăud, s-a desfășurat în perioada 26-29 mai 2016 – etapa națională a Concursului Călătoria mea multiculturală, ediția a III-a. Școala Gimnazială Florian Porcius, din Rodna, care a fost o gazdă deosebită, iar echipele participante, 30 la număr, la care s-a alăturat echipa gazdă au dovedit pregătire, implicare, seriozitate și cu toții au fost câștigători, alături de coordonatorii lor. Au învățat unii de la alții, au învățat despre meserii tradiționale ale minorităților, au învățat sa comunice mai bine, sa relaționeze, altfel spus concursul și-a atins obiectivele”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA