AcasăAdministrațieDISTINCŢIE - Academicianul Alexandru Surdu va primi titlul de Cetățean de Onoare...

DISTINCŢIE – Academicianul Alexandru Surdu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Maramureș

DISTRIBUIȚI

DISTINCŢIE În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată în ultima zi a lunii ianuarie 2018, Gabriel Zetea, șeful administrației județene, a propus plenului ca, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din luna februarie, un proiect de hotărâre să vizeze acordarea titlului de cetățean de onoare academicianului Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române.

”Vorbim despre o propunere discutată încă de anul trecut, iar la începutul acestui an am primit o adresă oficială din partea Universității Tehnice din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare.

În urma discuțiilor pe care le-am avut personal, în tot acest timp, și în cadrul Comisiei pentru Cultură, am convenit să susținem propunerea privind acordarea titlului de cetățean de onoare academicianului Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române.

Consider că este un lucru pe care ar trebui să îl susținem cu toții, motiv pentru care îl propun pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Județean, din luna februarie 2018.

Până atunci, grupul de inițiativă va elabora Laudatio, iar noi vom avea proiectul de hotărâre pe ordinea de zi”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Facem precizarea că, în 24 februarie, filosoful român, profesor de filosofie și membru titular din 1993 al Academiei Române va împlini venerabila vârstă de 80 de ani.

Criticul literar și istoric, academicianul Ioan Pop, membru al Academiei Române, va primi, la rândul său, titlul de Cetățean de Onoare al Județului, în cursul acestui an.

”E important să acordăm fiecăruia importanța cuvenită în momentul în care îi acordăm acest titlu.

Pe parcursul anului 2018 probabil că vor fi mai multe inițiative și vom discuta cu Comisia de Cultură pentru a acorda acest titlu mai multor personalități din Maramureș.

Cred că este bine, având în vedere semnificația și importanța anului 2018 pentru Maramureș și pentru întreaga țară”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

sursa foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA