AcasăActualitateSocialDisciplina financiara propune Ministerul Sănătăţii. Afla aici ce spun sindicalistii maramureseni (VIDEO)

Disciplina financiara propune Ministerul Sănătăţii. Afla aici ce spun sindicalistii maramureseni (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Măsuri care vizează „disciplină financiară” propun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii : de la mijlocul acestui an, nicio achiziţie publică nu se va mai realiza la nivel de spitale, ci centralizat, la nivelul Ministerului Sănătăţii. In plus, activitatea managerială va fi evaluată trimestrial. Aflaţi acum care este părerea reprezentanţilor Sanitas Maramures cu privire la aceste aspecte.
Din luna iulie a acestui an, nicio achiziţie publică nu se va mai realiza la nivel de spitale, ci centralizat. Măsura va diminua mult costurile , mai ales că s-a identificat că, acelaşi produs, de aceeaşi calitate, a fost achiziţionat la unele spitale la un preţ, iar la altele – la un cost de 3 sau chiar 5 ori mai mare. O altă măsură care vizează „disciplina financiară” se numără şi evaluarea trimestrială a activităţii managerilor de spitale . Cei care vor inregistra pierderi trei luni consecutiv, vor putea fi demişi prin dispoziţia Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Sanitas atrag insă atenţia că valoarea contractelor  incheiate  in acest an de către spitale cu Casa de Asigurări de Sănătate este mai mică.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sanitas au mari nemulţumiri cu privire la modul in care se gestionează protocolul incheiat cu Ministerul Sănătăţii. Cât priveşte eventualele acţiuni in stradă, cei de la Sanitas spun că nu pot anticipa dacă vor recurge la acestea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA