AcasăActualitateSocialDIRECTIVE EUROPENE - Noi reguli referitoare la etichetarea alimentelor 

DIRECTIVE EUROPENE – Noi reguli referitoare la etichetarea alimentelor 

DISTRIBUIȚI

DIRECTIVE EUROPENE Etichetele alimentelor intră într-o nouă eră. Este de ajuns să le citim, ca să aflăm tot ce trebuie să ştim despre produsele pe care le mâncăm.

DIRECTIVE EUROPENE Potrivit unei directive europene, stichetele trebuie să conţină anumite informaţii nutriţionale, dar şi menţiuni în cazul în care produsele nu pot fi consumate în siguranţă de toată lumea.

Vizate sunt şi alimentele congelate în mod repetat, potrivit Realitatea TV.

Pe etichetele produselor alimentare trebuie să regăsim informaţii ca valoarea energetică şi cantitatea de grăsimi sau zaharuri, dar şi alte lucruri importante de care trebuie să ţinem seama.

„Denumirea, lista ingredientelor, substanţa activă care provoacă alergii, gluten. Este important să ştim cantitatea netă pe care o cumpărăm.

Important este sa fie trecute condiţiile de păstrare sau de utilizare, dacă e congelat, să ştim la ce temperatură trebuie preparat”, spune Lygia Alexandrescu.

Informaţiile trebuie să apară şi în meniurile restaurantelor, cantinelor, şcolilor sau spitalelor unde se prepară mâncare. Iar specialiştii ne recomandă mare atenţie când cumpărăm alimentele.

Pentru băuturile cu conținut ridicat de cafeină trebuie trecută menţiunea: Nu se recomandă pentru copii sau femeile însărcinate ori care alăptează.

La carnea congelată, trebuie evidenţiată clar data când a fost îngheţată, şi nu în ultimul rând, pentru carnea proaspătă, trebuie specificată originea ei.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA