AcasăActualitateSocialDirecţia Silvică Maramureş, pe profit în 2013: Prefectul vrea mai multă agresiune...

Direcţia Silvică Maramureş, pe profit în 2013: Prefectul vrea mai multă agresiune din partea autorităţilor pe linia combaterii infracţiunilor silvice (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Conducerea Direcţiei Silvice Maramureş, prin directorul Pavel Horj, a făcut o prezentare a activităţii acestei instituţii în anul care s-a încheiat. Pavel Horj nu a ascuns faptul că sunt multe probleme încă în ceea ce priveşte furtul de material lemnos, mai în glumă, mai în serios, ţinând să arate că „Maramureşul a ieşit din rândul medaliabililor” în ceea ce priveşte furturile din păduri.

Prefectul Anton Rohian însă nu a prea gustat gluma directorului de la Direcţia Silvică, cerând şi celor de la Poliţia Maramureş ca în acest an să fie pus un accent mai mare pe identificarea delictelor silvice.
Într-o altă ordine de idei, cifrele prezentate de Pavel Horj arată clar că instituţia pe care o conduce a ieşit pe profit în anul care s-a încheiat.
„Aş vrea să vă spun că  cifra de afaceri în 2013 a Direcţiei Silvice Maramureş planificată a fost de 34.000 lei şi am reuşit să ridicăm această cifră la 49.000 lei. Iar de la un profit pe care ni l-am prognozat de 607.000 lei am reulit să obţinem un profit de 2400 mii lei, deci de 4 ori profitul.
În ceea ce priveşte exploatarea masei lemnoase,  anul trecut am avut cota de recoltă de 430 mii  metri cubi, am reuşit să exploatăm 410 mii metri cubi. Investiţii am avut în drumuri forestiere. Ca şi program de regenerare a pădurilor, în general noi asigurăm regenerarea pe circa 600 ha anual din care 200 ha sunt împăduriri integrale iar pe 400 ha asigurăm regenerarea naturală”, a explicat Pavel Horj, director al Direcţiei Silvice Maramureş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA