AcasăEvenimentDirecţia Copilului a demarat o anchetă la CTF Bujorului după moartea unei...

Direcţia Copilului a demarat o anchetă la CTF Bujorului după moartea unei tinere de 22 ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Direcţia Copilului Maramureş a demarat în această  săptămână o anchetă la Centrul de Tip Familial Bujorului din Baia Mare după ce în data de 24 martie a fost înregistrat decesul unei tinere în vârstă de 22 de ani care avea probleme  grave de sănătate.

Conducerea DGASPC  Maramureş, prin vocea directorului Nicolae Boitor a ţinut să arate că „în data de 24 martie, tânăra GR în vârstă de 22 de ani a decedat la locaţia Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Bujorului din Baia Mare.

Tânăra era instituţionalizată de la naştere, sechelară encefalopatie cronică infantilă cu retard mental sever şi multiple asociaţii morbide somato-fizice: luxaţie congenitală de şold bilaterală, hipotrofie staturo-ponderală, antigen HBS pozitiv. Tânăra  era cu tratament cronic, dispensarizată la Psihiatrie şi spitalizată la Boli Infecţioase pentru afecţiunea hepatică cu recomandări de terapie”.

„Menţionăm că  datorită acestor afecţiuni severe şi a faptului că nu putea comunica nu s-au observat modificări ale stării de sănătate, respectiv nu a refuzat alimentaţia, nu a fost febrilă, nu a fost agitată decât  în seara zilei de 23 martie în jurul orei 22:30, când s-a constatat că respiră mai greu, era palidă şi avea mâinile reci, ulterior prezentând şi balonare, motiv pentru care s-a solicitat Serviciul de ambulanţă la ora 0:29.

Sub supravegherea medicală a cadrelor medicale de la ambulanţă,  starea generală se alterează rapid, fiind chemat şi echipajul  SMURD. Toate procedurile de  resuscitare au fost ineficiente, declarându-se decesul la ora 1:15″, a adăugat Nicolae Boitor.

Acesta a mai arătat că tânăra a fost preluată de către Serviciul Medico-Legal Judeţean Maramureş, care, în urma efectuării autopsiei, a stabilit că cauza directă care a provocat decesul este insuficianţă cardio-respiratorie acută, starea morbidă intermediară care a dus la deces fiind pneumopatie acută şi multiple malformaţii congenitale ale organelor interne.

„În acelaşi timp am demarat o anchetă internă la centru”, a concluzionat directorul DGASPC MM.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA