AcasăAdministrațieDIN REZERVA BUGETARĂ A CJ MARAMUREŞ - 170.000 de lei alocați pentru...

DIN REZERVA BUGETARĂ A CJ MARAMUREŞ – 170.000 de lei alocați pentru rezolvarea problemelor reclamate de cinci comunități locale

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIN REZERVA BUGETARĂ A CJ MARAMUREŞ  Aproape 170.000 de lei (169,70 mii lei) au fost alocați din rezerva bugetară pentru rezolvarea problemelor reclamante de unitățile administrativ-teritoriale la școlile din Valea Chioarului, Șieu, Ariniș, Săpânța, precum și pentru Unitatea de Asistență Socială Târgu Lăpuș.

În ședința de Consiliu Județean desfășurată marți, 19 decembrie, aleșii județeni au votat pentru acordarea sumei de 40.000 de lei pentru repararea acoperișului Școlii Generale din Valea Chioarului, afectat în urma calamităților naturale.

O altă sumă de 63.000 de lei a fost alocată pentru UAT Comuna Ariniș, ca transferuri pentru ajutor în caz de necesitate pentru realizarea încălzirii în școli, respectiv înlocuirea a două centrale termice, iar 16.000,07 lei s-au acordat pentru rezolvarea încălzirii la școala din Săpânța, unde va fi achiziționată o centrală termică.

Pentru UAT Comuna Șieu s-au alocat 25.000 de lei ca sprijin financiar pentru reabilitarea școlii afectate de incendiu, iar pentru U.A.T. Târgu Lăpuș s-au acordat 25.000 de lei ca transferuri de ajutor în caz de necesitate pentru Unitatea Asistență Socială Târgu Lăpuș.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a felicitat comisia de Buget-Finanțe a Consiliului Județean, pentru că, după multe discuții avute și pe parcursul acestui an, bugetul constituit la dispoziția instituției județene este folosit acolo unde sunt cu adevărat probleme.

”Am alocat bani în special pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, pentru a ajuta comunitățile locale care se află într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Am ajutat, de asemenea, școlile care nu au instalații de încălzire necesare pentru a trece sezonul de iarnă, precum și pe cele care necesită reabilitări sau reparații ale acoperișului.

Totodată, o sumă de 20.000,17 lei a fost alocată Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, pentru dotări în perioada de iarnă.

În ultimele luni nu au mai fost finanțate sărbători sau acțiuni culturale, pentru că acestea vor fi discutate doar anul viitor, pe Ghidul pentru cultură.

Nu vom mai folosi rezerva bugetară a Consiliului Județean Maramureș pentru a finanța aceste acțiuni, ci o vom folosi așa cum este ea definită în ghidul aprobat.

Felicit toate grupurile de consilieri din cadrul comisiei de Buget-Finanțe pentru că au susținut în mod corect folosirea judicioasă a rezervei aflată la dispoziția Consiliului Județean Maramureș”, a declarat președintele CJ, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA