AcasăActualitateSocialDIN NOU - Curtea Constituţională a amânat decizia privind recunoaşterea căsătoriilor gay...

DIN NOU – Curtea Constituţională a amânat decizia privind recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIN NOU Curtea Constituţională a reluat joi discuţiile asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată în dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, după ce judecătorii au dispus acum o lună reaudierea cuplului gay care cere revizuirea legii.

DIN NOU CCR a amânat din nou o decizie în acest dosar, magistrații urmând să reia ședința pe 29 noiembrie.

Adrian Coman, românul care a cerut la CCR recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, a afirmat, joi, în faţa Curţii, că îşi doreşte de când era copil să aibă o familie, şi de 14 ani o clădeşte alături de soţul său, Clai Hamilton, considerând că trebuie să fie protejat şi de legea românească.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, i-a spus că „apreciază sinceritatea şi decenţa” sa.

Curtea Constituţională reia joi discuţiile asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată în dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, după ce judecătorii au dispus acum o lună reaudierea cuplului gay care cere revizuirea legii.

Adrian Coman, românul care a cerut la CCR recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, a afirmat, joi, în faţa Curţii, că îşi doreşte de când era copil să aibă o familie, şi de 14 ani o clădeşte alături de soţul său, Clai Hamilton, considerând că trebuie să fie protejat şi de legea românească. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, i-a spus că „apreciază sinceritatea şi decenţa” sa.

citește și PROTESTE DE AMPLOARE – Sindicaliștii au blocat Poșta Română!
Cazul a fost amânat în luna septembrie, CCR luând decizia că trebuie să reaudieze părţile, având în vedere complexitatea cazului.

„(Dosarul – n.r.) prezintă un caracter de noutate, de complexitate. Trebuie să vedem cu multă atenţie şi dosarul instanţei care ne-a fost trimis şi să citim toate intervenţiile făcute de agenţii şi ONG-uri (…) Este foarte complex, a trebuit să examinăm şi legislaţie europeană, tratate, Carta fundamentală a drepturilor, directive europene şi nu e atât de simplu să decizi într-o cauză cu un impact mediatic foarte mare”, a spus Dorneanu, pe 20 septembrie.

Preşedintele Curţii a subliniat că judecătorii „nu vor să greşească” în acest caz şi de aceea vor cere şi reaudierea părţilor, respectiv instituţii ale statului, cuplul căsătorit în Belgia, precum şi părinţii acestora.

continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA