AcasăAdministrațieDIN FONDURI EUROPENE – Peste 40 de blocuri din Baia Mare vor...

DIN FONDURI EUROPENE – Peste 40 de blocuri din Baia Mare vor fi reabilitate și modernizate

DISTRIBUIȚI

DIN FONDURI EUROPENE   Peste 40 de blocuri din municipiul Baia Mare vor fi supuse reabilitării și modernizării în cadrul unui proiect susținut din fonduri europene. În cadrul unei întâlniri cu reprezentații asociațiilor de proprietari din Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș a discutat cu aceștia despre proiectul ambițios care va fi demarat în primăvara anului viitor.

În cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a blocurilor se vor realiza și lucrări la lifturi, șarpante, instalații, subsoluri dar și geamuri. De asemenea, reprezentanții asociațiilor de proprietari vor putea participa la proiect, aceștia fiind incluși în echipa de implementare și vor lua parte la procedurile de achiziție dar și la monitorizarea șantierelor.

Proprietarii au și facilități noi în cadrul acestui proiect. Consilierii locali au aprobat deja, în luna iunie, un proiect de hotărâre care prevede reducerea procentului de contribuție și modalitatea de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Baia Mare pentru acoperirea contribuțiilor Asociațiilor de proprietari în vederea implementării cererilor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, dacă în trecut această contribuție se ridica la 25% din valoarea proiectului, în urma aprobării hotărârii procentul a scăzut la 10%, suma putând fi achitată în termen de cinci ani de către proprietari.

ActualMM

Sursă foto: Facebook

Citește și:

LICITAȚII PUBLICE – Primăria Băii Mari scoate două terenuri la vânzare și concesionare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA