AcasăEvenimentSportDIN FIJI – Știința Baia Mare l-a transferat pe internaționalul Daveta Nailago...

DIN FIJI – Știința Baia Mare l-a transferat pe internaționalul Daveta Nailago (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Unul dintre transferurile importante reușite în ultima perioadă de campioana Știința Baia Mare o reprezintă aducerea jucătorului de origine fijiană Waisea Daveta Nailago.

Născut la Suva pe data de 28 martie 1989, Nailago joacă pe postul de pilier având o constituție robustă (1,92 m – 117 kg). Primul pas spre rugby-ul de performanță la făcut la vârsta de 20 de ani, în 2009 fiind prima dată convocat la reprezentativa statului Fiji Under 20 de ani.

Un an mai târziu face parte din reprezentativa Fiji contra Waratahs în speță Tonga. În acel an a făcut parte din reprezentativa Academiei juniorilor de Înaltă Performanță a Uniunii de Rugby a Fijii, fiind selecționat și pentru Cupa Pacificului.

În vara lui 2011 pe data de 13 iulie își face debutul la Lautoka în prima reprezentativă a Fiji contra Japoniei, pentru ca mai apoi în toamnă să fie selecționat în lotul prezent la cea de-a șaptea ediție a Cupei Mondiale găzduită de Noua Zeelandă.

La precedenta ediție a Cupei Mondiale, Waisea Nailago, a jucat contra Namibiei (49-25), Africii de Sud (3-49) în speță Țara Galilor (0-66). Tot în acel an 2011, Nailago a fost prezent și la Cupa Pacificului, poposind pentru circa trei săptămâni la un trening găzduit de Academia de Canterburry Rugby Academy Crusaders.

În 2012 noua achiziție a zimbrilor a jucat pentru fijienii zburători contra Scoției,, bifând prezența la Cupa de Rugby a Pacificului respectiv Cupa Națiunilor Pacificului. Acum doi ani a fost nominalizat în lotul emisferei nordice.

Anul trecut a jucat în reprezentativa Uniunii provinciale de rugby a Suva atât la Cupa Skipper cât și la Cupa Farebrother. Până la venirea în Baia Mare, pilierul fijian făcea parte din lotul Uniunii provinciale de rugby Nadroga. (text Alin Boțioc, foto – www.rugbybaiamare.ro).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA