Acasăsinucidere maramuresDIN CAUZA UNOR LUCRĂRI - China și India, la un pas de...

DIN CAUZA UNOR LUCRĂRI – China și India, la un pas de război

DISTRIBUIȚI

DIN CAUZA UNOR LUCRĂRI Forţe militare chineze şi indiene stau faţă în faţă, gata să deschidă focul, într-un conflict provocat de construcţia unui canal de irigaţii, transmite presa locală.


Soldaţii chinezi au intervenit în forţă şi i-au alungat pe muncitorii indieni, care lucrau la un canal de irigaţie într-o zonă rurală din Kashmir. Peste 50 de militari chinezi, înarmaţi până-n dinţi, au sosit ieri seară în regiunea Ladakh şi au întrerupt activitatea pe şantier de-alungul aşa-numitei Linia de Control Real, care este de fapt frontiera dintre India şi China, anunţă postul de televiziune NDTV.

Citește și PMP NU MAI ESTE “POPULAR” – Lovitura primită de la UNPR

DIN CAUZA UNOR LUCRĂRI  Muncitorii indieni au fost forţaţi să oprească munca, iar armata indiană a trimis un contingent numeros pentru a preveni o „eventuală invazie a chinezilor”. Potrivit sursei citate, peste 70 de militari au fost trimişi să fortifice linia de graniţă din regiune, zona fiind acum obiectiv militar.

Tensiunile dintre cele două ţări, pe marginea construirii canalului de irigaţii, au izbucnit în 2014, când India şi China nu au putut ajunge la un acord privind demarcarea clară a liniei de frontieră în această regiune.
Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA