AcasăMARAMURESUL ISTORICDin cauza scandalului cu aflatoxina, compania Danone a decis să retragă de...

Din cauza scandalului cu aflatoxina, compania Danone a decis să retragă de pe rafturile magazinelor românești laptele și iaurtul comercializat sub această marcă

DISTRIBUIȚI

Din cauza scandalului cu aflatoxina, compania Danone a decis să retragă de pe rafturile magazinelor românești laptele și iaurtul comercializat sub această marcă.Danone precizează că măsura este una preventivă și a fost luată după ce au apărut suspiciuni că laptele furnizat de cele 80 de ferme cu care compania are contract. Una dintre fermele de la care se aproviziona cu lapte Danone, a fost identificată ca având furaje cu aflatoxină.

După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă și, pentru siguranța consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse și să retragă preventiv de pe piață unele produse care ar fi putut să conțină urme de lapte contaminat de la acea fermă. Procesul de retragere se desfășoară foarte rapid și facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei”, se precizează în comunicatul de presă al Danone.

Decizia companiei Danone România survine la o săptămână după ce ANSVSA a decis să distrugă 80 de tone de lapte suspect de a fi contaminat cu alfatoxină și după ce 32 de automate de lapte au fost închise din aceeași cauză.

Danone are contracte cu 80 de ferme din România, de unde se aprovizionează cu cantități diferite de lapte. În prezent, 75 de tone de iaurt sunt în depozitele Danone România.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA