spot_img
AcasăAlteleEconomicDIN CAUZA SALARIILOR MICI - Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă proteste

DIN CAUZA SALARIILOR MICI – Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă proteste

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIN CAUZA SALARIILOR MICI Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) anunţă că vor declanşa proteste luna viitoare. Ei sunt  nemulţumiţi că unele categorii de funcţionari publici au avut de suferit în urma aplicării legii privind salarizarea personalului din sistemul bugetar şi că au avut parte de scăderi salariale, în loc să beneficieze de creşteri.

Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, spune că în anumite instituţii scăderea este, în medie, de 200 de lei, scrie News.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis marţi un comunicat prin care anunţă declanşarea unor acţiuni de protest în perioada următoare:

“SNFP consideră oportună declanşarea în perioada imediat următoare de acţiuni sindicale, motivat de faptul că Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu şi-a atins obiectivele propuse.

La fel ca şi în cazul angajaţilor din poliţie sau din sistemul penitenciar, o mare parte a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din administraţia publică nu a beneficiat de creşteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale si fiscale”.

Sursa citată menţionează că în această situaţie se află angajaţii din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu, Inspecţia Muncii, ANPIS, ANOFM, prefecturi, dar şi angajaţii din ministerele Culturii, Tineretului şi Sportului, Transporturilor, Direcţiilor de Sănătate Publică.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat pentru News.ro, că până în 5 aprilie se vor încheia pregătirile legale pentru declanşarea acţiunilor de protest.

“Până pe data de 5 aprilie terminăm pregătirile legale pentru declanşarea unor acţiuni de protest. Mă refer la două tipuri de acţiuni de protest – atât un miting mare în Bucureşti, cât şi acţiuni greviste, acolo unde lucrurile sunt mai acute, cum ar fi Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu, direcţiile judeţe de tineret şi sport. Acolo au pierdut salarizare prin aplicarea legislaţiei fiscale”, a afirmat Sebastian Oprescu.

El a dat ca exemplu angajaţii din cadrul direcţiilor pentru tineret şi sport, spunând că aceştia au pierdut în medie 200 de lei.

“Cei de la direcţiile de tineret şi sport au pierdut în medie la 200 -230 de lei, unii mai mult, alţii mai puţin. Dar dacă ne raportăm că salariul mediu net, care acolo este 1900 sau 2000 de lei, automat 200 de lei poate însemna 10 la sută din venituri”, a menţionat preşedinte SNFP.

 

Continuarea citeşter pe News.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA