AcasăAlteleEconomicDIN 2018 - Sporuri consistente pentru bugetari. Unii dintre ei vor încasa...

DIN 2018 – Sporuri consistente pentru bugetari. Unii dintre ei vor încasa suplimente de izolare de până la 20%

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIN 2018  Anul 2018 vine cu sporuri consistente pentru bugetarii din administraţie şi personalul contractual. Ministerul Dezvoltării a publicat proiect care stabilește ce fel de sporuri primesc angajaţii din administrația publică centrală şi unităţile teritoriale.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, sporurile se acordă dacă există factori nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi, “existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă”.

Angajaţii din adminstraţia publică şi personalul contractual vor beneficia de spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare – între 5% şi 15%. Conform notei de fundamentare, mărimea concretă a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, potrivit proiectului, este următoarea:

  1. Spor de până la 15% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus;
  2. Spor de până la 10% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenta a 3 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus;
  3. Spor de până la 5% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc din cei prevăzuţi mai sus.

Citește continuarea articolului AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA