Acasăsinucidere maramuresPORȚIA DE ISTORIE - Dietele divelor de altădată

PORȚIA DE ISTORIE – Dietele divelor de altădată

DISTRIBUIȚI

Definiţia frumuseţii s-a dat pentru prima dată în perioada de aur a filmului, atunci când icon-urile anilor ’50 şi ’60 impuneau măsurile perfecte ale sex-appealului. Poate că azi dietele lor par depăşite, iar mâncărurile lor preferate ar fi ostracizate de vedetele contemporane. Dar poate că ceea ce era eficient atunci n-ar trebui proscris nici acum…
Marilyn Monroe

marilyn-monroe-rexfeatures_390878gx-782x1024

La 1,67 m, greutatea legendarei Marilyn Monroe oscila între 52 şi 63 de kilograme. Dar cum reuşea, oare, acest sex-simbol absolut să se menţină între aceste limite de invidiat? Să nu uităm că vorbim de o actriţă pentru care alcoolul şi drogurile erau la ordinea zilei. Am aflat toate secretele divei anilor ’50 dintr-un interviu pe care Marilyn l-a dat, în 1952, revistei „Pageant“. „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare“, mărturisea MM. Să nu judecăm înainte să le aflăm!

Micul dejun: Două ouă crude amestecate cu lapte călduţ. „Mă îndoiesc că vreun doctor poate recomanda un mic dejun mai nutritiv decât acesta unei fete aflate mereu pe fugă“, îşi justifica Marilyn alegerea.

Prânz şi cină: Actriţa sărea peste a doua masă a zilei, din cauza programului încărcat, însă recupera la cină. Şi recupera bine, cu o friptură la cuptor, de cele mai multe ori coaste de miel, sau cu ficat fript. „În fiecare seară, mă opresc la magazin şi cumpăr o friptură, coaste de miel sau câteva bucăţi de ficat, pe care le pregătesc la cuptor. Pe lângă friptură mănânc, de obicei, patru sau cinci morcovi cruzi şi asta-i tot.“

Desert: Îngheţată de fructe, aproape zilnic.

Sport: Pentru MM, regula unui stil de viaţă sănătos diferea de cea din zilele noastre, căci ea aloca mişcării zece minute, în fiecare zi. Edrept că un program de fitness milităresc precum cel al Madonnei, de azi, i-ar fi topit de tot faimoasele ei rotunjimi. „În fiecare dimineaţă, fac zece minute de ridicări de greutăţi. Mi-am creat propriul meu program pentru muşchii pe care îi vreau mai fermi. Ştiu că mişcările sunt potrivite pentru că simt cum îmi lucrează muşchii“, spunea MM. Eclar că diva insista pe exerciţiile pentru fermitatea bustului…

Audrey Hepburn

Audrey-Hepburn-wenn5040546-773x1024

A fost un pionier al mâncărurilor organice cu mult înainte ca acest cuvânt să devină atât de popular la Hollywood. Şi la cele 49 de kilograme ale ei, la o înălţime de 1,70 m, fragila Audrey era şi un bun ambasador al celor pe care le predica. În cartea „What Would Audrey Do?“, autoarea Pamela Keogh ne împărtăşeşte regulile de viaţă ale iconului din „Breakfast at Tiffany’s“.

Micul dejun: Fructe şi legume sau lapte cu cereale integrale.

Prânz şi cină: Unul dintre felurile de mâncare preferate ale lui Audrey erau pastele cu mult sos de roşii. Salatele de legume proaspete erau şi ele prezente în meniul divei. Câteodată, ea asocia această masă cu un pahar de vin, pe care-l prefera mai popularului Scotch.

Desert: Actriţa nu se dădea în vânt după gustările dulci, dar când simţea nevoia unui răsfăţ, alegea câteva pătrăţele de ciocolată neagră sau, şi mai rar, îngheţată de vanilie cu sirop de arţar.

Sport: Fire atletică, pentru ea, ca fostă balerină, nu era foarte greu să se menţină în formă. Şi nici nu era un fan al unor exerciţii fizice anume, Audrey preferând să aibă un stil de viaţă activ şi să facă plimbări lungi. Interesant este că actriţa care a părăsit această lume în 1993 era un mare fan al somnului de după-amiază, odihna fiind una dintre cele mai preţioase reguli ale stilului ei de viaţă sănătos

Sophia Loren

Sophia-Loren_1958-GettyImages-479602879-819x1024
Spre deosebire de celelalte trei sirene ale ecranului, Sophia, în vârstă de 79 de ani, este, din fericire, încă printre noi, astfel încât să putem afla direct de la ea secretul frumuseţii eterne. Ea a făcut ca termenul sex-appeal să se scrie în limba italiană şi ca formele feminine să fie afişate cu mândrie, şi nu ajustate în Photoshop, cum se face azi. „Ai grijă ce mănânci!“ este regula după care Sophia s-a ghidat în toată viaţa ei. Şi care, evident, este una de urmat!

Micul dejun: Ca toţi italienii care se respectă, diva serveşte la prima masă a zilei doar o cafea fără cofeină şi o brioşă.

Prânz: Este ora la care actriţa are parte de un răsfăţ culinar, mâncând pui, salată, paste şi fructe. „Prea multă pâine nu este bună, deoarece amidonul îngraşă“, atrage atenţia actriţa.

Cina: Este una frugală, însă alimentele sunt aceleaşi: „Mănânc multă salată, puţină carne şi fructe. Însă recunosc că-mi plac dulciurile“.

Sport: Ce-o fi cu aceste dive de altădată şi plăcerea lor de-a se plimba? Căci Sophia este şi ea adepta acestei forme de mişcare: „Mă trezesc mereu foarte devreme, mă dau jos din pat şi fac o plimbare lungă, timp de o oră“. Şi dacă vă întrebaţi cât de devreme, vă spunem noi. La 5 a.m.!

Elizabeth Taylor

Elizabeth-Taylor

În 1960, Elizabeth Taylor era considerată cea mai frumoasă femeie, aşa că oricine ar fi dat orice să afle secretul siluetei sale de divă. Femeile de astăzi, însă, poate c-ar considera meniul actriţei depăşit şi, pe alocuri, nerecomandat unei persoane care vrea să se menţină subţire. Cu toate acestea, între Liz şi mâncarea bună a existat o poveste de dragoste care-o rivaliza pe cea cu Richard Burton. Să vedem de ce, citând din cartea ei, „Elizabeth Takes Off“!

Micul dejun: Omletă, bacon şi (da, ştim, nici nouă nu ne vine-a crede!) o Mimosă. Nu-i o floare, ci o băutură, un cocktail cu şampanie şi suc de portocale.

Prânz: O jumătate de baghetă franţuzească cu unt de arahide şi, din nou, bacon.

Cină: Ultima masă a zilei era, pentru vedeta cu ochi violet, un adevărat festin. Pui la rotisor, mazăre, piure de cartofi, turtă de mălai, chipsuri făcute în casă şi… un pahar de Jack Daniel’s. Liz era legendară şi pentru relaţia ei cu… Jack.

Desert: Prăjitură cu ciocolată.

Sport: Sentimentele lui Liz faţă de exerciţiile fizice erau cât se poate de clare şi de reci. Aşa cum sună şi acel capitol din cartea ei, intitulat „Aerobic Exercise: Are They For You?“. Cu toate astea, diva ne propune două exerciţii fizice: înotul şi mersul pe vârfurile picioarelor…
foto: hepta, guliver/getty images/rex features

sursă știre okmagazine.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA