spot_img
AcasăActualitateSocialDICTATURĂ – Ce spune un fost manager Facebook despre companie

DICTATURĂ – Ce spune un fost manager Facebook despre companie

DISTRIBUIȚI

DICTATURA  Deşi nu puţini sunt cei care şi-ar dori să lucreze în Silicon Valley, pentru celebra companie Facebook, se pare că un contract de muncă aici are şi multe părţi mai puţin cunoscute publicului.

Antonio Garcia Martinez, fost manager al Facebook, a povestit, într-o carte lansată de curând, ce înseamnă, de fapt, să lucrezi la Facebook. El compară politica acestei companii cu cea din Coreea de Nord şi susţine că angajaţii sunt obligaţi să respecte reguli draconice atunci când sunt la muncă.

Potrivit The Sun, angajaţilor li se vorbeşte pe un ton deloc politicos, iar înjurăturile nu lipsesc.  Martinez susţine că exită un adevărat „cult” în companie şi compară regulile stricte pe care trebuie să le respecte angajaţii cu cele impuse în Coreea de Nord.

Fostul angajat spune că birourile companiei Facebook sunt pline de sloganuri aşezate strategic de către oamenii din conducere, în care angajaţii sunt îndemnaţi să fie curajoşi şi îndrăzneţi, dar şi de imagini cu chipul lui Mark Zucerkberg. În plus, unora dintre ei, în special femeilor, le este impusă o vestimentaţie prin care să poată fi identificaţi drept angajaţi Facebook. Femeile, spune Antonio Garcia Martinez, sunt des criticate pentru felul în care se îmbracă şi sunt încurajate să nu poarte haine prin care să atragă atenţia colegilor.

Cât despre Mark Zucerkberg, acesta este descris de fostul său angajat drept „un dictator temperamental”. De exemplu, spune el, în momentul în care un angajat a făcut dezvăluiri în presă, co-fondatorul Facebook a trimis un mail cu titlul „te rog demisionează” tuturor celor din companie, explicând că respectiva persoană a trădat compania.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA