spot_img
AcasăActualitateSocialDIALOG SOCIAL – Ministrul Liviu Pop spune că s-a căzut de acord...

DIALOG SOCIAL – Ministrul Liviu Pop spune că s-a căzut de acord pentru un Regulament de Organizare și Funcționare

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a anunțat că în următoarea ședință a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social va fi votat Regulamentul de Organizare și Funcționare, asupra căruia s-a convenit săptămâna trecută.

”Vestea bună e că săptămâna trecută am reușit după doi ani și jumătate la nivelul Consiliului național tripartit de dialog social să cădem de comun acord pe Regulamentul de Organizare și Funcționare a acestuia, fapt pentru care în următoarea ședință a CNTDS se va vota pentru prima dată regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului. Doi ani și jumătate nu au reușit partea sindicală, patronală și Guvernul să cadă pe un regulament comun. În sfârșit, acum am reușit”, a afirmat, luni, la Senat, Liviu Pop, după ședința grupului parlamentar al senatorilor PSD la care a participat.

El a afirmat că le-a prezentat senatorilor ce a însemnat dialogul social în 2014.

”Am făcut o scurtă prezentare a ceea ce a însemnat dialogul social în 2014 și în special la nivelul prefecturilor, prin Comisiile de dialog social, și la nivelul Guvernului, pe ministere în Comisiile paritare. Pe de altă parte, am adus în atenție lucrurile importante care sunt din punctul nostru de vedere pe ordinea de zi a tuturor actorilor sociali, și aici mă refer la Legea dialogului social, Legea pentru Codul muncii și Legea de organizare și funcționare a Consiliului Economic și Social. Le-am reamintit că în momentul de față Guvernul României nu are în agendă propuneri de modificare a acestor legi, nu și-a propus să facă un proiect de alt act normativ prin care să modificăm aceste legi pentru că sunt pe circuitul parlamentar foarte multe inițiative legislative”, a adăugat ministrul maramureșean.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA