spot_img
AcasăAdministrațieDIALOG CIVIC PENTRU PROBLEMELE PERSOANELOR VÂRSTNICE - Pensionarii maramureşeni cer ca distribuirea...

DIALOG CIVIC PENTRU PROBLEMELE PERSOANELOR VÂRSTNICE – Pensionarii maramureşeni cer ca distribuirea biletelor de tratament să se facă în luna martie a anului viitor

DISTRIBUIȚI

DIALOG CIVIC PENTRU PROBLEMELE PERSOANELOR VÂRSTNICE La întâlnirea Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfășurată joi, 26 octombrie, la Palatul Administrativ a fost discutată problema repartizării biletelor de tratament pentru pensionari.


Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Ștefan Lupșa, a menționat că biletele de tratament au fost primite la nivelul județului nostru, la mijlocul anului, motivația fiind procedura de achiziționare prin licitație la nivel central.

Solicitarea persoanelor vârstnice a fost ca biletele de tratament să fie contractate înainte de sfârșitului anului în curs și distribuite pe tot parcursul anului următor în toate stațiunile de tratament.

De asemenea, s-a cerut ca repartizarea biletelor de tratament să se facă pentru toate Casele Județene de Pensii unitar, astfel încât distribuirea biletelor de tratament pentru pensionari să înceapă din luna martie a anului viitor, a adăugat Ștefan Lupșa.

O altă doleanță a vizat reducerea proporțională a prețului în funcție de numărul de zile în care pensionarul a beneficiat de tratament.

Actualmente, biletul de tratament este de 16 zile, din care de fapt pensionarii beneficiază de tratament medical doar 12 zile.

Persoanele vârstnice au mai cerut ca în valoarea biletului de tratament să fie inclus și transportul dus și întors din stațiune.

Directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Maramureș, Dana Achim a explicat faptul că procedura prevede aprobarea biletelor de tratament la nivel național, prin hotărâre de guvern, (locurile de tratament și suma).

”Sunt 13 unități balneare ale statului, iar pentru celelalte unități balneare private se solicită achiziția de prestări de servicii, prin sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), după care se face repartizarea biletelor de tratament.

Numai după aprobarea Legii bugetului de asigurări sociale pot fi demarate procedurile de achiziție, iar mai apoi de distribuire a biletele de tratament, de la nivel național în teritoriu”, a precizat directorul executiv adjunct, Dana Achim.

Reducerea numărului de zile al biletului de tratament, la 16 zile, a fost stabilită după un studiu efectuat la nivel național, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane din sistemul public de pensii, de bilete de tratament.

Prefectul Vasile Moldovan a precizat că solicitările persoanelor vârstnice vor fi transmise la nivel central, cu solicitarea de a fi identificate soluțiile de rezolvare a problemelor semnalate de către pensionarii maramureșeni.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA