AcasăActualitateSocialDIALOG CIVIC PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE - Pensionarii maramureşeni vor mai multe bilete...

DIALOG CIVIC PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE – Pensionarii maramureşeni vor mai multe bilete de tratament

spot_img

DISTRIBUIȚI

DIALOG CIVIC PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE Situația biletelor de tratament pentru pensionari a fost luată în discuție în ședința de marți, 30 mai, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, care s-a desfășurat la Prefectura Maramureș.

Ședința a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean. Ștefan Lupșa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, și-a exprimat dorința ca biletele să fie contractate cu un an mai devreme, dar și să se acorde mai multe bilete pentru perioada de vară.

De asemenea, el a cerut ca, în prețul biletului, care este de 50% din pensie, să fie inclus și transportul către și dinspre stațiune spre localitatea de domiciliu.

Pensionarii doresc majorarea numărului de bilete de tratament care le sunt distribuite.

Col. (rez.) Ioan Ceterchi, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Filiala “Pintea Viteazul” Maramureș, s-a plâns că această categorie de pensionari nu beneficiază de bilete de tratament, cu excepția persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace și pulmonare.

Pensionarii din MAI ar dori să li se acorde bilete de către Casa de Pensii chiar dacă ar fi necesar să le achite integral.

Dana Achim, director adjunct economic al Casei Județene de Pensii Maramureș, a replicat că biletele pentru stațiunile balneare sunt aprobate prin Hotărâre de Guvern.

De ani de zile, numărul de bilete aprobat la nivel național este aproximativ același. Biletele se acordă pentru anul curent, iar anul acesta Hotărârea de Guvern a fost aprobată mai târziu decât în alți ani.

În plus, utilizarea Sistemului Electronic de Achiziții Publice a întârziat și ea distribuția biletelor.

Pe de altă parte, Casa Județeană de Pensii nu are căderea a de a include în prețul biletului de tratament prețul transportului.

În ceea ce îi privește pe pensionarii din MAI, aceștia trebuie să știe că protocolul încheiat între acest minister și Ministerul Muncii se referă strict la pensii, nu și la biletele de tratament. Aceeași este situația și în cazul pensionarilor militari.

Cât despre biletele gratuite, Casa de Pensii are dreptul de a distribui gratuit doar 15% din totalul biletelor.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA