AcasăActualitateSocialÎN GRAFIC - Lucrările de modernizare și reabilitare la Aeroportul Baia Mare,...

ÎN GRAFIC – Lucrările de modernizare și reabilitare la Aeroportul Baia Mare, în linie dreaptă

DISTRIBUIȚI

Lucrările efective la modernizarea și reabilitarea pistei Aeroportului Internațional Baia Mare vor începe în primăvara acestui an. Firma care a căștigat licitația publică împreună cu reprezentanții aeroportului băimărean au făcut deja câteva dintre demersurile necesare. Mai mult, suprafețele de care au nevoie pentru extinderea pistei au fost expropriate, sumele urmând a fi încasate de către foștii proprietari.

Primii pași înspre modernizarea pistei eroportului Internațional Baia Mare au fost deja realizați.

„Am achiziționat o parte din materiale, în valoare de un milion de lei. De asemenea, am făcut proiectul tehnic, organizarea de șantier și am plătit actele la Inspectoratul de Stat în Construcții. Acum, proiectul tehnic e depus spre avizare la Autoritatea Aeronautică și după aceea, când se îndreaptă vremea, începem lucrările în forță”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Mai mult, suprafața necesară pentru extinderea pistei a fost deja expropriată. Este vorba despre 27 de hectare de teren.

„Am dat decizia de expropiere. Astăzi se va constitui Comisia de verificare a dreptului de proprietate. Banii pentru expropriere sunt deja în conturile celor care au fost expropriați dar eliberarea sumelor de bani se vor face doar persoanelor îndreptățite pe care le va stabili comisia. Comisia de verificare a dreptului de proprietate este compusă din primarul orașului Tăuți Măgherăuș, un reprezentant al Prefecturii, unul al OCPI, un reprezentant jurist al Aeroportului Baia Mare și unul al Consiliului Județean. Se verifică cererile de despăgubire depuse de către oameni și dacă oamenii sunt îndreptățiți”,

Termenul de execuție al lucrărilor este de 90 de zile, urmând ca proiectul să fie finalizat, cel mai probabil, în vara acestui an.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA