spot_img
Acasăsinucidere maramuresDEZVĂLUIRI WIKILEAKS – Cum se folosea CIA de televizoare şi telefoane

DEZVĂLUIRI WIKILEAKS – Cum se folosea CIA de televizoare şi telefoane

DISTRIBUIȚI

DEZVĂLUIRI WIKILEAKS CIA şi-a dezvoltat capacitatea de piratare cibernetică, prin intermediul telefoanelor high-tech şi televizoarelor pentru a spiona oameni din întreaga lume, relatează CNN citând mai multe documente publicate de WikiLeaks.

Pentru a ascunde operaţiunile sale, CIA a adoptat în mod curent tehnici pe care le-au permis să plaseze vina pe hackerii din Rusia în cazul în care atacurile cibernetice pe care le avea agenţia în desfăşurare ar fi fost compromise, relevă documentele WikiLeaks, conform CNN.

De asemenea, Wikileaks susţine că aproape toate documentele secrete ale CIA-ului au fost furate, iar sistemele de piratare se află în mâinile unor potenţiali criminali şi spioni străini.

Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite a creat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. Potrivit documentelor secrete obţinute de hackeri, CIA poate activa de la distanţă unele tipuri de televizoare inteligente, care pot intercepta, aparent oprite, conversaţiile dintr-o cameră.

Unele tipuri de televizoare pot realiza şi filmări, CIA utilizând în scopuri similare laptopuri sau smartphone-uri.

În documentele prezentate de Wikileaks, aceştia asigură faptul că CIA-ul ”a pierdut controlul arsenalului său”. Documentele  includ informaţii despre o serie de softuri şi cercetează dacă într-adevăr acestea ar putea permite controlul neparalel al computerelor din întreaga lume. Softurile ar putea permite oamenilor să controleze electronicele cele mai populare folosite în prezent, susţine Wikileaks.

Citeşte articolul integral, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA