AcasăMARAMURESUL ISTORICDEZVĂLUIRI (I) - Deputatul PNL Mircea Dolha, prin firma administrată de soția...

DEZVĂLUIRI (I) – Deputatul PNL Mircea Dolha, prin firma administrată de soția sa, implicat în mafia deșeurilor din Maramureș! Gunoaiele din Borșa și Vișeu nu ajung la Sighet, ci în Rezervația Pietrosul Rodnei!

DISTRIBUIȚI

Proiectul implementat de Consiliul Judeţean Maramureş de construire a unui depozit ecologic de deşeuri scârţâie din ce în ce mai tare şi începe să aibă iz de penal.

O informație publicată în urmă cu câteva zile de www.2.actualmm.ro s-a transformat într-o investigație minuțioasă care aduce la lumină informații șocante, dar cât se poate de reale, cu consecințe grave pentru cei implicați, care au crezut că pot scăpa fără să intre pe fir instituțiile abilitate ale statului.

Deșeurile care trebuie mutate de pe groapa de gunoi Arinieş din Borşa, respectiv de pe groapa din Vișeu, care trebuie închise, se pierd pe drumul către rampa din Sighetu Marmaţiei, locul unde ar trebui depozitate. Informaţia este confirmată parțial de Garda de Mediu, cum v-am arătat aici, dar și de locuitorii din zona Borşa care, sub protecţia anonimatului, spun că maşinile care ar trebui să ducă gunoiul nu ajung de fapt până la Sighetu Marmaţiei.

„Gunoaiele sunt depozitate în Rezervaţia Naturală Pietrosul Rodnei şi pe iazurile de decantare care au aparţinut Remin-ului de la Dealu Bucăţii şi Gura Văii. Aceste iazuri au fos ecologizate cu bani de la Banca Mondială. Sunt maşini cu numere de înmatriculare din Maramureş, Mehedinți, Hunedoara și Suceava”, spun sursele. Există în acest sens fotografii și filmări în posesia cărora am intrat și le vom face publice pe măsură ce vom evolua cu investigația.

Administratorii firmelor care transportă aceste deşeuri sunt un borşean pe nume Vasile Timiş (zis Fieru’) care administrează societatea Alcotim Vasalcomit SRL şi Rodica Dolha, administratorul societăţii SC Maruani Com SRL, nimeni alta decât soţia deputatului PNL Mircea Dolha.

În ecuaţie ar intra şi familia Grec din Borşa, porecliţi şi Beleucii (care fac parte din Clanul Cofenilor). Aceştia din urmă ar fi acceptat pentru aproximativ 3.000.000 de lei să ascundă gunoaiele, când de fapt transbordarea lor ar costa dublu!

Potrivit caietului de sarcini al Consiliului Judeţean Maramureş, pentru „Proiectare şi execuţie pentru închiderea in situ a depozitelor de deşeuri neconforme urbane la Vişeu de Sus, Tepliţa-Sighetu Marmaţiei şi Satu Nou- Baia Mare, respectiv proiectare şi execuţie pentru trei relocări la Seini, Târgu Lăpuş, Arinieş-Borşa – (contract lucrări)”, valoarea estimată, (fără TVA) este de 52.692.299,61 lei, conform Cererii de Finanţare.

Executantul este Asocierea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H, ca lider de asociere, împreună cu Întreprinderea Montaj Instalaţii S.A Baia Mare şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A. Câştigătorul licitaţiei a subcontractat însă aceste lucrări către firma din Borșa și cea administrată de către soția deputatului PNL Mircea Dolha.

Invitat la o emisiune televizată a postului de televiziune Nord TV de la Borşa, Mircea Dolha  a recunoscut faptul că soţiei lui îi aparţine firma care transbordează aceste deşeuri, dar că nu ar avea cunoştinţă de faptul că gunoaiele sunt aruncate sau îngropate în haldele de steril şi în Rezervaţia Pietrosul Rodnei.

„L-am avut ca invitat pe Mircea Dolha la emisiune şi a recunoscut că firma soţiei lui este cea are face transportul deşeurilor, dar a declarat că nu are cunoştinţă de faptul că aceste gunoaie ar fi aruncate în altă parte decât la rampa de gunoi de la Sighetu Marmaţiei. Chiar ne-a rugat să facem o investigație în acest sens”, a declarat Tiberiu Mihali, administratorul Nord Tv.

Minciuna lui Mircea Dolha are însă picioare scurte pentru că la sesizările făcute de riverani, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Maramureş a efectuat mai multe controale şi a aplicat două sancţiuni, respectiv în sarcina IMI SA, câştigătorul de drept al licitaţiei pentru transbordarea gunoaielor şi Maruani Com SRL, firma care a subcontractat aceste lucrări de la IMI SA.

„Controalele au fost aplicate pe data de 11 noiembrie, dar problema cea mai gravă este că maşinile de la Maruani duc gunoiul în continuare tot acolo şi asta deja este de sfera penalului”, au precizat surse din Borşa.

Rămâneți pe www.2.actualmm.ro Urmează în curând noi dezvăluiri și dovezi care atestă implicațiile parlamentarului maramureșean Mircea Dolha în mafia deșeurilor din Maramureș. Veți rămâne surprinși să aflați câte alte persoane importante din județ și nu numai sunt implicate în această afacere bănoasă, din care au de pierdut însă maramureșenii!

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA