spot_img
AcasăNews AlertDEZVĂLUIRI (I) - Cine vrea să pună stăpânire pe Baia Mare? Cine...

DEZVĂLUIRI (I) – Cine vrea să pună stăpânire pe Baia Mare? Cine trebuie executat pentru asta? Primul episod: PNL & Co.

DISTRIBUIȚI

Grupul politic de tip mafiot interesat de eliminarea lui Cătălin Cherecheș din administrația locală și viața publică este format din mai multe medii. Unul dintre cele mai înfocate, angrenate masiv în mazilirea lui Cherecheș este PNL. Interesele liberalilor pentru execuția primarului care în patru ani a dezvoltat Baia Mare cum nimeni nu și-ar fi putut închipui măcar, sunt diverse: din perspectivă economică și din perspectivă politică. Prima grupare interesată este cea care l-a impus candidat pe avocatul Niculescu Cristian (zis Țâgârlaș, după fosta nevastă). Individul cu caracter dubios are o ciudă viscerală încă de acum 15 ani, când el și Cherecheș au intrat în politică.
Cherecheș fusese cooptat inițial de Cristian Anghel, pe atunci primar, dar care vedea potențialul în Cherecheș, apoi l-a cooptat dubiosul Ioan Hoban, PNL-ist de conjunctură care a fost printre puținii beneficiari ai regimului Anghel, dar și ai Revoluției. A pus mâna pe Hotel București, pe Avicola, pe Maratex, pe spații comerciale, pe fabrica Seineana, pe hectare întregi de teren, inclusiv pe terenul pe care s-a construit Kaufland vis-a-vis de spital, pentru care are o condamnare de 4 ani cu suspendare. De asemenea, el a construit celebrul bloc pe marginea drumului în locul unei centrale termice în cartierul Săsar, pe strada Victoriei, punând mâna, consilier local fiind până să devină Cherecheș primar și pe multe alte centrale termice. Așadar, cooptat fiind Cherecheș și de acest Hoban, să intre în PNL, i s-a pus o condiție: să fie în tabăra Hoban, nu în cea a lui Anghel. Cherecheș a refuzat ambele „tabere” ale PNL și s-a înscris în PSD. Despre Cherecheș în PSD, vom scrie un capitol aparte 😉

Țâgârlaș și Cherecheș, legături primejdioase

După refuzul lui Cherecheș, avocatul care a preluat numele nevestei, a pășit pe urmele lui Cătălin, întrând în tabăra Hoban și astfel, a devenit consilier local, care avea ca scop mici ciubucuri ba pentru o autorizație, ba pentru un PUZ, ba pentru o retrocedare. Teoria lui era „hai să fac scandal în consiliu, să mă arăt mare opozant, ca să pot obține bani mai mulți”. Cum se obțineau banii? Prin contracte de avocat sau notariale pe sume mari. Vezi cazul terenului Moldovei, terenului Marinescu, cazul Șoricelul (la care revenim imediat) și altele. El a fost și membru, chiar președintele comisiei care a negociat cumpărarea blocului Horea 46B, dar pentru asta Anghel a fost cel condamnat, Niculescu-Țâgârlaș fiind liber și nevinovat. Apropos, același lucru, l-a pățit și primarul din Sighet, Nemeș, care din cauza pseudo-avocatului, este trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind pus de actualul candidat PNL să încheie cu el un contract de asistență juridică, fără aprobarea Consiliului. Primăria Sighet a plătit, apoi a reziliat după ceva timp contractul, a recuperat banii, dar Nemeș a fost “ucis” administrativ și politic. Halal avocat! Să nu uităm că Niculescu-Țâgârlaș, chiar dacă l-a instigat pe Nemeș să încheie, nerespectând legea, contractul de reprezentare avocațială, nu a fost nici măcar suspect în dosarul primarului Nemeș! Cu toate aceste evidențe, Cherecheș ignoră caracterul infect al avocatului și în 2013, când are un prim contact cu DNA (același procuror ca și în dosarul pentru care este arestat preventiv acum), îl angajează pe Țâgârlaș (Cristian, soțul Consuelei Țâgârlaș), care îi cere primarului, pentru urmărirea penală, 25000 de euro. Îi și primește. Bineînțeles, nu face nimic în cauză, uită de banii dați de primar, pentru care, sigur, nu a tăiat nicio chitanță, înșelându-l pe Cherecheș.
Totuși, observăm că, dintre toți avocații prezenți în cauza primarului Cherecheș, Țâgârlaș era singurul interesat politic și care a făcut, în ultimii doi ani, o asociere malefică cu Sorin Orzac, fost șofer al renumitului Alexandru Koller, fostul jucător și președinte la FCBM, despre care vă vom relata curând multe. Cherecheș și oamenii din jurul său au început în scurt timp să se trezească în blogul Ziarmm, deținut de Orzac, cu diverse interceptări trunchiate, din dosarul DNA al primarului, caz aflat în anchetă. De fapt, avocatul candidat și angajatul lui Orzac, Dragoș Ciprian, sunt bănuiți de polițiști că au dat informații în presă nelegal și în mod fals, dintr-un dosar aflat în urmărire penală.
Întorcându-ne la „evoluția” candidatului liberal, acesta face tandem cu bucureșteanul Stroe Radu, propulsat fiind de „nașul” lui politic, Hoban, și amândoi candidează pentru parlament în 2008, fiind învinși usturător de Cherecheș. Și așa se amplifică ura ascunsă a avocatului Țâgârlaș față de primar. Campania juristului PNL a fost condusă de cei de la Gazeta de Maramureș, respectiv ziaristul Dan Pârcălab (cel care fusese condamnat în dosarul penal Gazeta), finul ghiciți cui? Finul lui Vasile Mureșan, un individ care are protejați și în PSD unde e nașul lui Florin Tătaru, dar e naș în multe alte zone politice. Acest personaj, nașul, nu de filme cu mafia italiană, ci de film cu mafie românească post-decembristă, are în mediul infracțional numele de cod, porecla „Laci”.

Cine este „Laci” ?

Vasile Mureșan. El este cel din cauza căruia a avut de suferit și tatăl primarului, regretatul Dorel Cherecheș, Laci fiind coordonatorul mafiei lemnului din zona Borșa-Vișeu-Ruscova. Din postura de șef județean al Poliției la vremea respectivă, ținea spatele infractorilor, iar când tatăl primarului a vrut să se debaraseze de el, s-a trezit lovit în presă, lovit cu cercetări penale până omul a murit. Aici, Laci și-a dat mâna involuntar cu grupul liberal din anii 1997-2000 (Anghel – Petrușca – Titus Pașca), considerat fiind un pericol pentru Cristian Anghel la alegerile din 2000.
În perioada anilor 2000, în timpul accidentului Aurul, paradoxal, Vasile Mureșan se împrietenește cu actualul șef SIE (…), probabil și filiația masonică și esența de securișți i-a apropiat. Dar care este legătura peste ani? Primarul Cherecheș primește un „impuls” prin 2012, din partea lui Ungureanu să susțină afacerea celor care vor să repornească activitățile de prelucrare prin cianurare, să închidă ochii la chestiunile de mediu, la pericolul exploatării cu cianuri în mijlocul orașului. Primarul, bineînțeles, refuză.
Și, uite așa, pe filiera societății care vrea repornirea instalației – șeful SIE – Vasile Mureșan – Țâgârlaș se dovedește susținerea și pe filieră PNL, prin executarea primarului și preluarea de către PNL a postului de viceprimar cu atribuții de primar, știind că nu au șanse să câștige primăria, dar printr-un troc murdar cu PSD să obțină majoritatea în Consiliul Local și Consiliul Județean. Acesta fiind scenariul cusut în laboratoarele celor două partide în ultima perioadă.

Cireașa de pe tortul intereselor PSD-PNL pentru societatea care vrea să repornească activitatea de prelucrare a deșeurilor miniere prin cianurare este contractul de asistență juridică pe care actualul candidat PNL îl are cu cianuratorii. Mai mult, aceștia au cumpărat de la Niculescu și stația de var lipită de proprietatea uzinei și, bineînțeles, că doar omul trebuie să își oxigeneze creierul, societatea îi sponsorizează niște excursii prin țări străine avocatului și prietenului său intim cu care merge frecvent în excursii. Sluga PNL, consilierul local actual Bota Călin, a militat în ultimii doi ani din toate puterile lui limitate de consilier slab, sub papucul lui Țâgârlaș și Hoban, pentru interesele cianuratorilor.

The Moustache Mafia

Alt personaj dubios din această grupare este Sorin Orzac, cel care a închiriat un spațiu în Centrul Vechi și, încălcând toate normele de igienă, cu o bucătărie și două băi, are patru localuri și o terasă. Bineînțeles, autoritățile nu vor să facă nimic. DSP, se aude? Să nu mai vorbim de ISU… Afaceristul e frustrat de când bișnițarii orașului nu-și mai pot parca mașina în fața terasei lui, după ce spațiul pietonal din zona istorică a fost extins, considerând că primarul are ceva personal cu el. Întrebați-l pe Cristian Balaj, arbitrul, de câte ori a făcut toxiinfecție alimentară mâncând în celebrul restaurant al afaceristului… E de notorietate cum prin cele două bloguri pe care le gestionează, ziarmm și maramureșenii.ro, îl atacă mizerabil de ani de zile pe Cherecheș. Orzac este cel care le dă câte un leu de spriț atât lui Niculescu candidatul, cât și PSD-istului Zetea. Orzac este și cel care l-a introdus în 2012 pe Attila Somogyi pe postul de consilier personal al primarului. De fapt, acesta avea misiunea să spioneze activitățile primarului, să-i denigreze pe angajații pe care îi vroia schimbați din primărie. Un alt motiv pentru a-l ține pe Somogyi lângă primar era pentru a-și proteja afacerile din Centrul Vechi, dar și pentru a prelua contractele de pază la instituțiile din subordinea primăriei. În acest sens, există numeroase e-mailuri, dar primarul a refuzat sistematic privatizarea poliției.

O altă tentativă a lui Somogyi, la impulsul lui Orzac, a fost introducerea unui colonel comunist X, al cărui fiu e angajatul lui Orzac la North Security, în firma Romprest, ca șef al diviziei de la Baia Mare, astfel coordonând administrarea spațiilor verzi, achiziția de material săditor, etc. Cherecheș vede intenția de a căpușa această activitate și cere șefilor Romprest înlocuirea colonelului lui Orzac. Apoi Somogyi își impune alt tovăraș în funcția de Director Patrimoniu, tocmai pentru a influența sau a ține sub control tot ce înseamnă terenuri, imobile, comercial, închirieri. Iarăși, primarul intervine și mută de la Patrimoniu personajul în cauză, iar pe Somogyi îl trimite fix înapoi la firma lui Orzac, de unde a venit. Sperăm ca, într-o bună zi, Cătălin Cherecheș să publice câteva dintre e-mailurile primite de la Somogyi!

Astăzi, Somogyi a fost pus de Orzac șeful campaniei candidatului PNL, bineînțeles ținta fiind doar primarul. Fără proiecte, fără gânduri de dezvoltare. Așadar, candidatul PNL are deja patru stăpâni: cianuratorii, Vasile Mureșan (zis Laci), Hoban (groparul orașului în anii ’90- 2000) și Orzac Sorin. Dar surpriză… lista stăpânilor nu se oprește aici.

Alt stăpân deranjat de Cherecheș este Pop Sorin (zis Șoricelul). Cu acesta, candidatul PNL e în relații de rudenie (!!!), i-a fost avocat în multe cauze, iar acum, disperat fiind că primarul îi va demola mizeriile construite pe Valea Usturoiului, a decis să își joace ultima carte prin avocatul – candidat la primărie.

Și, îndreptându-ne spre finalul prezentării stăpânilor, ne oprim la firma Sica Security, firmă de pază și protecție, avându-i acționari pe B. Szentgyorgyi, Vasile Mureșan (prin fiul său) și pe Niculescu Cristian – candidatul. Apare un nume nou, Szentgyorgyi, tânăr aflat în vizorul autorităților pentru manifestări șovine, organizând întâlniri cu caracter paramilitar la Satulung pentru susținerea activităților de tip Garda Maghiară. Ce credeți că pregătește acest domn asociat cu Țâgârlaș? O stație de asfalt. Oare pentru ce? Doar nu se gândesc să pună mâna pe asfaltările din județ și bineînțeles, din Baia Mare?!

Alt interesat este legat de urbanism și arhitectură, prin dirijarea proiectelor către arhitectul Horia Brânzei, aflat în grupul lor de interese și de un domn Savu, care tocmai a folosit pervers momentul în care primarul a fost „executat” și a pus mâna pe moara de pe Minerilor unde Cherecheș voia ca orașul să dezvolte ștrandul. Și, uite așa, liberalii și afaceriștii din grupul lor distrug orice întâlnesc în cale.

PS: Ce e amuzant legat de subiectul sport? Băiatul acesta, Niculescu, nici măcar bilete la un meci de handbal nu cumpăra, ci se milogea la primar să primească invitații pe care le împărțea diverșilor acoliți. El nefiind pasionat decât de sport alături de infractori de drept comun, cu care se injectează cu anabolizante crezând că un biceps crescut compensează altele.. :).

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA