spot_img
AcasăEvenimentDEZVĂLUIRI EVZ – DNA ascunde probe în dosarul de corupție în care...

DEZVĂLUIRI EVZ – DNA ascunde probe în dosarul de corupție în care primarul din Baia Mare este judecat? Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au dovada

DISTRIBUIȚI

DEZVĂLUIRI EVZ  Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au declanșat o adevărată bombă în dosarul în care Cătălin Cherecheș este judecat pentru presupuse acte de corupție. Aceștia au descoperit o probă care aruncă în aer dosarul care se judecă deja la Cluj. Este vorba de o probă dintr-un alt dosar, dar care este cât se poate de relevantă în cel care se judecă deja.

Avocatul primarului, Alexandru Râșniță, a prezentat judecătorului o serie de probe care indică fără dubiu că infracțiunea pentru care a fost trimis Cherecheș în judecată nu există. Procurorii DNA Cluj îl acuză pe Cherecheș că ar fi condiționat plata unor sume de bani către clubul de fotbal municipal, condus de denunțătorul Șpan, de întoarecere a unui procent de 10% în conturile sale. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, arată avocatul, banii plătiți fiind în adevăratul sens al cuvântului un împrumut acordat clubului de fotbal. Pentru a dovedi asta, avocatul a depus la dosar mai multe interceptări dintr-un alt dosar penal în care vizat este Cătălin Cherecheș. Aceste interceptări dovedesc negru pe alb, din transcrierea efectuată de procurori, că banii erau luați de Șpan de la Cherecheș cu titlul de împrumut (vezi foto).

Ciudat cum aceiași procurori care anchetează de 6 ani un alt dosar în care vizat este Cherecheș, îl acuză pe primar într-un alt dosar de niște fapte de corupție demontate chiar de interceptările făcute de procurori în primul dosar.

În momentul în care avocatul Râșniță a vrut să depună aceste probe, procurorul de ședință de la DNA a sărit ca ars și s-a opus, motivând că aceste discuții trebuiau să aibă loc în camera preliminară. Avocatul nu s-a lăsat mai prejos și cerut ca aceste probe să fie admise ca urmare a deciziei Curții Constituționale care obligă instanțele să discute pe probe. „Acest mesaj vine să întărească teza apărării, pe de-o parte în sensul că suma respectivă de bani reprezenta, în fapt, un împrumut, iar pe de altă parte, întocmai denunțătorul (expedient al mesajului) confirmă fără putință de tăgadă susținerile lui Cătălin Cherecheș raportat la circuitul banilor”, a spus avocatul, potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei.

 

Sursă info și foto: EVZ

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA