AcasăNews AlertACTUALIZARE 2 - DEZASTRU - Rupere de nori la Borşa. Pompierii înlătură...

ACTUALIZARE 2 – DEZASTRU – Rupere de nori la Borşa. Pompierii înlătură efectele inundațiilor atât în Borşa, cât şi în Târgu Lăpuş(FOTO şi VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Rupere de nori la Borşa. În urmă mai aproximativ o jumătate de oră la Borşa a avut loc o rupere nori. Ploaia care a căzut aproximativ o jumătate de oră a lăsat în urmă dezastru. În unele zone ale oraşului apa ajunge până la geamurile caselor.

Autorităţile locale au pornit deja să facă inventarul pagubelor dar în acest moment este greu de evaluat pagubele pentru că vin torenţi de pe dealurile şi munţii din jur şi aceştia fac adevăratele pagube.


Acesta nu este primul eveniment de acest gen în oraş, în ultima săptămână înregistrându-se astfel de evenimente: grindină dar şi căderi masive de apă care au dus la formarea de torenţi pe versanţi.


Prefectul judeţului a pornit deja spre Borşa pentru a da o mână de ajutor. Din primele estimări DN 18 a fost inundat şi 30 de gospodării din Borşa. Au fost umplute de apă beciuri, subsoluri de case şi acareturi.

ACTUALIZARE – Prefectul județului a ajuns la fața dezastrului și evaluează pagubele.

foto

borsa1ACTUALIZARE 1

 Pompierii maramureșeni acționează oră pentru înlăturarea efectelor inundațiilor care au afectat orașul Borșa în cursul după-amiezii zilei de luni, 27 iunie. Pe teren acționează cinci echipaje: trei de la Garda de Intervenție nr.2 Borșa, respectiv două de la Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu un efectiv de 33 de oameni, coordonați de lt.col. Ioan-Daniel Mureșan, inspector șef al ISU Maramureș și lt.col. Adrian Vlașin, comandantul Secției de Pompieri Vișeu de Sus.

În zonă s-a deplasat și echipajul SMURD din Borșa, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor calificat, la nevoie. Pompierii militari, sprijiniți de 10 jandarmi, cadre ale poliției naționale și locale, de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Moisei, precum și de reprezentanți ai Serviciului Salvamont, intervin cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din curțile și beciurile gospodăriilor, iar jandarmii- pentru degajarea de aluviuni și de resturile aduse de ape a curților.

Forțele de intervenție sunt sprijinite de autoritățile locale, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care acționează cu 12 utilaje. Acțiunea de înlăturare a efectelor inundațiilor este coordonată de către Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, la nivelul I.S.U. Maramureș a fost activata grupa operativă, iar efectivele de intervenție au fost suplimentate.

Conform datelor centralizate până la această oră, în urma ploilor abundente, urmate de scurgeri de pe versanți și colmatări de poduri și podețe, au fost afectate circa 30 de gospodării situate pe șapte străzi, 2 operatori economici și Școala “Valea Repedea” din orașul Borșa. Drumul Național 18 a fost blocat timp de aproximativ 2 ore, pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, din cauza aluviunilor de pe versanți. Situația este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Maramureș.

INT_BORSA1 INT_BORSA2 INT_BORSA4

ACTUALIZARE 2

Pompierii maramureșeni acționează la această oră pentru înlăturarea efectelor inundațiilor care au afectat satele Fântânele și Rohia, aparținând de orașul Târgu Lăpuș. Pe teren acționează opt pompieri de la Pichetul Târgu Lăpuș, coordonați de către comandantul subunității- cpt. Radu Bodea, cu o autospecială și o motopompă, pentru evacuarea apei din curțile și beciurile gospodăriilor afectate, se arată în comunicatul transmis de ISU Maramureş.

Pompierii militari sunt sprijiniți în operațiunile de intervenție de către membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, cetățeni și operatori economici locali, care acționează cu autoutilaje.

Conform datelor centralizate până la această oră, în urma ploilor abundente, în satele Fântânele și Rohia au fost afectate peste 20 de gospodării, 5 podețe au fost distruse, iar Drumul Comunal DC 38 a fost acoperit de ape pe o distanță de circa 500 de metri.

Situația este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Maramureș.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA