AcasăActualitateSocialDEŢIN PUTEREA - Una din trei companii româneşti este condusă de o...

DEŢIN PUTEREA – Una din trei companii româneşti este condusă de o femeie

spot_img

DISTRIBUIȚI

În România, doar una din trei persoane aflate în conducerea unei companii este femeie, potrivit statisticilor pe luna mai publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Doar câteva județe din țară au fost ceva mai „avangardiste” și au reușit să treacă de pragul de 40% din șefi femei.

Astfel că, acestea sunt Brăila, Galați, Hunedoara și Tulcea, adică în doar 10% din județele României, 4 din 10 șefi sunt femei. Pe de altă parte, în unele domenii de activitate acest procent este în creștere.

Andreea Bovnoczki, vicepreședinte South East Europe Finance, Schneider Electric, consideră că deși domeniul managementului energiei este unul provocator pentru femei, la nivel local, 42% femei au funcții de conducere, iar la nivel regional 15 %, ceea ce poziționează România în topul din Europa de Est, la capitolul diversitate.

„Diversitatea este un diferentiator competitiv, atrage și reține talentele. Este esențial ca liderii să se focusese pe promovarea egalității de gen. Echipele diverse au performanțe mai bune, iar activitatea este mult mai interesantă și mai distractivă”, a declarat Andreea Bovnoczki.

În România, în momentul de față, există aproape 1.206.000 firme, potrivit ONRC. Dintre acestea, numai 441.000 (26,6%) au în conducere femei, restul de peste 764.000 având în componența manageriale asociați sau acționari bărbați. La polul opus, județul cu cele mai puține femei în conducerea companiilor este Harghita, cu numai 31%.

Cu toate acestea, atunci când compania merge bine, nu conteaza foarte mult cine o conduce. „La noi în companie nu există diferențe între o femeie și un bărbat. Deși pare o industrie preponderent a bărbaților, 40% din management sunt femei. Un manager organizează și motivează oamenii. Le transmitem încredere, îi încurajăm să crească, să ceară ajutorul când au nevoie și să învețe din greșeli pentru că greasala e un pas spre evoluție. Promovăm diversitatea prin proiecte bogate în conținut, programe de mobiliate interioară și prin accentul pe care îl punem pe atitudinea angajatului”, a declarat, Luiza Banyai, HR Development Manager, Enel.

SursaSursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA