AcasăLifestyleDetaliile care fac diferența într-o întâlnire de afaceri

Detaliile care fac diferența într-o întâlnire de afaceri

DISTRIBUIȚI

Întâlnirile de afaceri pot fi evenimente cu adevărat stresante, mai ales dacă viitorul companiei tale depinde de ele. În general, te gândești că, dacă știi cum să abordezi discuția, lucrurile se vor îndrepta către direcția pe care ți-o dorești. Însă, acest lucru nu este întotdeauna suficient.

Deși tinzi să nu le acorzi atât de multă importanță, micile detalii pot face diferența dintre o întâlnire de afaceri de succes și una care decurge bine, dar care totuși nu este convingătoare pentru parteneri. Iată care sunt aceste lucruri la care ar trebui să fii atent, astfel încât să le inspiri celorlalți încredere și profesionalism.

Pregătește fiecare detaliu al discuției

Un lucru care cu siguranță îi va convinge pe partenerii tăi de afaceri este seriozitatea și impresia că ești foarte bine pregătit. Așadar, nu trebuie să omiți niciun detaliu din prezentare. Pregătește-ți foarte bine discursul și nu lăsa să existe nicio întrebare care te-ar putea pune în dificultate.

 

Chiar și dacă întâlnirea nu este organizată de tine, este important să aplici aceleași reguli. Partenerii vor fi mulțumiți să vadă că ești interesat de proiectele lor și sunt mai multe șanse ca ședința să fie una de succes dacă îți faci foarte bine “temele”.

Fii punctual

Indiferent de relația pe care o ai cu persoanele din întâlnirea de afaceri, punctualitatea le va arăta că îi respecți. În special dacă te vei întâlni cu persoane foarte ocupate, dacă vei fi punctual veți avea șansa să vă încadrați în timpul alocat pentru discuții. Apoi, fiecare va putea să se ocupe de alte lucruri importante fără niciun impediment.

Fii organizat

Acesta este un alt aspect care va spune multe despre tine, despre seriozitatea ta și despre interesul arătat în afaceri. În momentul în care ajungi la întâlnire, ai grijă să nu îți faci o intrare prea “furtunoasă”. Lasă-ți lucrurile într-un alt birou sau pe hol și ia cu tine în sala de ședințe doar ce ai nevoie, de exemplu laptopul sau agenda. În caz contrar, partenerii ar putea crede despre tine că ești dezorganizat.

Același lucru ar trebui aplicat și în timpul discuțiilor. Încearcă să îți păstrezi ordinea în hârtii, astfel încât să găsești tot ce ai nevoie și să nu pierzi timpul căutând informațiile. Imaginează-ți ce părere ai avea tu despre un partener de afaceri care își pierde documentele pe jos sau nu le are deja pregătite pe cele de care are nevoie.

Strânge mâna partenerilor cu încredere

Cu siguranță știi că felul în care le strângi mâna partenerilor este mult mai important decât pare. Ca să le transmiți acestora că ai încredere în tine și că ești o persoană pe care se pot baza, ar trebui să apelezi la o strângere de mână fermă și să nu eviți contactul vizual. Aceștia își doresc parteneri siguri pe sine, iar această formă de salut este unul dintre cele mai bune moduri de a le arăta acest lucru.

Adoptă un aspect îngrijit și plin de încredere

Nu în ultimul rând, felul în care arăți este de asemenea foarte important pentru întâlnirile de afaceri. Așadar, acordă o atenție specială hainelor pe care le alegi, astfel încât să te simți confortabil și încrezător. Dacă există lucruri legate de aspectul tău fizic care te fac puțin nesigur, vezi ce poți face în privința aceasta.

De exemplu, un zâmbet larg și strălucitor este deseori cheia în succesul afacerilor. Dacă nu ești perfect mulțumit de dantura ta, o soluție rapidă și eficientă o reprezintă fațetele dentare. Verifică detalii precum prețul fațetelor dentare și întreabă-ți medicul stomatolog mai multe despre acestea.

Întâlnirile de afaceri țin de diplomație și de capacitatea de a negocia, dar și de cât de bine pregătit ești sau de mici detalii precum aspectul fizic și încrederea în sine. Pentru a obține succesul în afaceri, asigură-te că te ocupi de fiecare detaliu și că îți planifici foarte bine fiecare întâlnire, astfel încât să îți poți convinge partenerii să cooperați cât mai bine.

Imaginea poate fi descărcată de aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA