AcasăNews AlertDETALII INCENDIARE - Cuțitarul din clubul de noapte a bătut și tâlhărit...

DETALII INCENDIARE – Cuțitarul din clubul de noapte a bătut și tâlhărit 14 algerieni de la Centrul din Șomcuta Mare

DISTRIBUIȚI

Recidivistul recent eliberat din pușcărie, care a tăiat cu cuțitul două persoane și a lovit alte trei într-un club de noapte din Baia Mare a fost identificat, însă polițiștii nu au reușit să îl prindă. Iosif Raita este arhicunoscut de polițiștii băimăreni. Are pe rolul instanțelor de judecată din Baia Mare mai multe dosare penale pentru fapte comise cu violență: furt calificat, trafic de imigranți, tâlhărie etc. Un cititor al site-ul nostru susține că bărbatul care îl însoțea pe Raita și se vede clar pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere este nimeni altul decât fratele său.

Spre exemplu, în 2011, o trupă de comandă tunisiano-maramureșeană formată din 10 persoane a pus în aplicare un plan diabolic. Feteh Gattoufi, cetatean tunisian, a cunoscut in Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil din orasul Somcuta Mare un numar de 14 cetateni algerieni, care au intrat ilegal in Romania, in luna octombrie 2010. Aflat in centrul mentionat de mai mult timp, tunisianul le-a promis in mod mincinos ca, impreuna cu mai multi cetateni romani, printre care si Daniel Artur Ioan Dan, ii pot ajuta sa treaca in Ungaria contra sumei de 400 euro de persoana.

Refugiatii au fost de acord, solicitand insa ca predarea banilor sa se faca dupa intrarea pe teritoriul Ungariei.  Dupa incheierea intelegerii, cei doi mai sus mentionati au luat legatura cu Adalbert Csaba Varga si  Iosif Valentin Gerebenes pentru a inscena transportul pe teritoriul Ungariei. Cu aceasta ocazie, barbatii au hotarat ca, in masura in care partile vatamate nu vor face plata, sa le sustraga prin violenta banii si bunurile. In acest sens, au stabilit ca unii dintre ei sa transporte algerienii in padurea “Usturoiul” din apropierea municipiului Baia Mare, unde urmau sa fie asteptati de ceilalti barbati inarmati cu bâte si drugi din fier.

Printre aceștia era si Iosif Raita zis “Drule”. In noaptea de 28 spre 29 octombrie 2011, Feteh Gattoufi, Iosif Valentin Gerebenes si  Adalbert Csaba Varga, cu un microbuz, au organizat transportul. La intrarea in autovehicul li s-a cerut refugiatilor sa predea banii. Acestia au aratat bancotele, insa au stabilit ca suma sa fie pastrata de doi dintre reprezentantii lor, urmand ca predarea catre organizatori sa se faca la destinatie. Algerienii au fost transportati in padurea “Usturoiul”, unde erau asteptati de ceilalti inculpati. Refugiatii au fost amenintati, agresati si deposedati de toate sumele de bani si bunurile ce le aveau asupra lor, fiind abandonati in padure. Prejudiciul total cauzat partilor vatamate este de 7.500 euro, fiind partial recuperat.

Un alt fapt interesant este și acela că în urmă cu aproximativ două săptămâni același Raita ar fi bătut un băimărean ce se afla în curtea propriului imobil. În urma agresiunii s-a depus o plângere penală pe numele bărbatului pentru vătămare corporală și violare de domiciliu.

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ ÎN PREMIERĂ DE ACTUALMM.RO.

VEZI AICI ALTE DETALII DESPRE CAZUL PREZENTAT DE ACTUALMM.RO.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA