AcasăActualitateSocialDESTRĂBĂLARE PE BANI PUBLICI – 336 de funcționari angajați de Primăria Timișoara...

DESTRĂBĂLARE PE BANI PUBLICI – 336 de funcționari angajați de Primăria Timișoara s-au distrat sub pretextul unor cursuri de perfecționare

DISTRIBUIȚI

DESTRĂBĂLARE PE BANI PUBLICI  Nu mai puțin de 336 de funcționari au beneficiat de deplasări de lux, plătite din bani publici. Aceștia s-au distrat sub pretextul unor cursuri de perfecționare. De asta au avut parte mai mulţi funcţionari publici angajaţi de Primăria Timişoara. Deşi trebuiau cazaţi la hotel de maximum 3 stele, aceştia s-au relaxat la un hotel de 4 stele, unde costul șederii pe o singură noapte a ajuns şi la 124 de euro, informează pressalert.ro.

Acești 336 de funcționari de la Primăria Timişoara au beneficiat de cursuri de pregătire organizate de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Majoritatea au fost trimişi la mare. Primăria a decontat transportul şi cazarea. Cei de la pressalert.ro au făcut publice câteva date despre cei care au beneficiat de… pregătire.

Printre aceştia se află Rodica Aurelian, șefa Serviciului resurse umane din Primăria Timișoara, Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice, Sanda Greblă și Oana Ganciov. Cu toţii au participat, în perioada 14 -21 august 2016, la Mamaia, la programul de pregătire. Costul pentru fiecare a fost de 950 lei, plus cazarea în hotel de patru stele – câte 124 euro pe noapte pentru fiecare cursant.

Şi jurnalistele Elena Isfănuț și Daniel Știr au beneficiat de un curs de perfecționare. Ele fost cazate la hotelul Condor din Mamaia, de patru stele, pentru 7 nopți, costul fiind pentru fiecare 115 euro pe noapte. Aceleași costuri de cazare au fost și pentru Rodica Albu, de la Serviciul de resurse umane.

Conform legislației în vigoare, oamenilor de încredere ai primarului Nicolae Robu nu li se putea deconta, integral, cazarea decât la maxim trei stele, în cazul hotelurilor de patru stele, fiind posibilă doar decontarea a jumătate din sumă.

Răspunsul primarului Nicolae Robu legat de acest subiect a fost unul evaziv, însă, conform B1.ro.

„Există persoane responsabile de aplicarea Legii transparenţei şi ele stabilesc ce este de interes public şi ce nu, pe propria răspundere, că răspund pentru asta. Am văzut şi eu că s-a dat un răspuns în acest sens că de interes public este doar numărul”, a susținut primarul Timișoarei.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA