spot_img
AcasăActualitate112DESPRE SIGURANŢĂ – O „altfel” de lecţie pentru elevii din Arduzel şi...

DESPRE SIGURANŢĂ – O „altfel” de lecţie pentru elevii din Arduzel şi o „altfel” de pauză pentru angajaţii unei societăţi comerciale din Ulmeni

DISTRIBUIȚI

Despre respect, despre atitudine şi mai ales despre consecinţele unui comportament violent, cu elevii Şcolii din Arduzel: poliţiştii continuă şi în semestrul al II-lea activităţile preventive în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.

Miercuri, 21 februarie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei din Ulmeni s-au întâlnit cu elevii Şcolii Gimnaziale din Arduzel. A fost o lecţie despre toleranţă, empatie, solidaritate şi respect.

Pentru că ne dorim şcoli cu un mediu sigur şi prietenos, pentru ca distracţia să nu se transforme într-o lecţie dureroasă, poliţiştii au adus în discuţie fenomenul bullying – un comportament ostil, de excludere, luare în derâdere, de umilire –transmiţându-le elevilor cât este de important ca în astfel de situaţii să îşi înfrunte frica şi să ceară ajutor unui adult.

S-a discutat de asemenea despre riscurile pe care le are navigarea pe internet dar şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie atunci când se deplasează pe drumurile publice.

S-au schimbat păreri, s-a vizionat un film şi s-a tras concluzia: Siguranţa depinde şi de noi!

Meriţi să trăieşti fără teamă! Poliţiştii s-au întâlnit şi cu personalul unei societăţi comerciale cu sediul în Ulmeni pentru a discuta despre stările conflictuale intrafamiliale, despre consecinţele grave pe care le poate avea folosirea violenţei de orice fel şi ameninţarea cu acte de violenţă.

Angajatele au fost informate cu privire la prevederile legale care vin în sprijinul victimelor violenţei în familie, drepturile conferite de Legea 217/2003, modalitatea de solicitare a Ordinului de Protecţie şi competenţa organelor de poliţie în acest domeniu.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA