AcasăActualitateSocialDESPRE ODIHNĂ - Cinci lucruri înţelese greşit despre somnul de după-amiază

DESPRE ODIHNĂ – Cinci lucruri înţelese greşit despre somnul de după-amiază

spot_img

DISTRIBUIȚI

Tot mai multe studii susţin ideea că un pui de somn după-amiază aduce o mulţime de beneficii organismului. Cu toate acestea, sunt şi oameni care se îndoiesc de evidenţele oferite de oamenii de ştiinţă legate de un somn scurt după-amiază. Poate şi pentru că există o mulţime de mituri greşite despre acest subiect. Iată cinci lucruri înţelese greşit despre somnul de după-amiază.

Somnul după-amiază este doar pentru leneşi sau pentru cei sub 5 ani

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că un pui de somn are o mulţime de beneficii de la intensificarea stării de alertă până la memorie, creativitate şi productivitate. Ţi se pare că vreunul dintre aceste beneficii este pentru leneşi?

Dacă trag un pui de somn mă voi simţi mai rău decât acum

Sentimentul „groggy” pe care îl simţi după un pui de somn este real (se numeşte inerţia somnului) însă nu te trezeşti de fiecare dată cu el. Totuşi, cum te simţi după ce ai dormit este influenţat de perioada în care te-ai odihnit. Un pui de somn nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. Toţi cei care nu s-au simţit prea bine după somnul de după-amiază au fost cei care au dormit prea mult.

Nu ar trebui să dormi la muncă

În biroul potrivit ai putea închide ochii pentru câteva minute în timpul programului. Există chiar şi câteva companii progresiste care au aranjat zone speciale sau camere pentru că angajaţii să tragă un pui de somn. Aceste firme au înţeles ideea că un om odihnit este mult mai productiv.

Dacă bei cafea nu vei mai putea dormi după-amiază

Crezi sau nu, o gură de cafea înainte de „a trage pe dreapta” te poate ajuta să te odihneşti. În timp ce dormi, cofeină îţi va oferi plusul necesar de energie, iar tu te vei trezi te vei simţi revigorat şi pus pe fapte mari.

Vei fi mai productiv dacă vei duce la capăt o sarcina şi nu dacă vei pierde timpul dormind

Este adevărat că vei lipsi preţ de 10-30 de minute timp în care să dormi puţin. Însă vei recupera rapid timpul „pierdut”. De fapt, mai apoi vei fi mult mai odihnit şi cu chef de muncă şi vei duce la capăt rapid sarcinile pe care le ai de îndeplinit.

Sursă: huffingtonpost.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA