Acasăsinucidere maramuresDespre măsură în rugăciune. Rugăciunea schimbă lucrurile. Fă-ți timp să te rogi!

Despre măsură în rugăciune. Rugăciunea schimbă lucrurile. Fă-ți timp să te rogi!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Motto: ”Rugăciunea nu este pur şi simplu un impuls ocazional la care răspundem atunci când suntem în necaz, rugăciunea este o atitudine de viaţă. (Walter A. Mueller)

Dacă nu ai credinţă tare, neruşinată în Dumnezeu, că este Atotbun, Atotputernic, nu te apropia în grabă să îl rogi pentru dăruirea vreunui lucru bun, altminteri diavolul te va lovi şi te va răni cu puţinătatea credinţei sau cu necredinţa în putinţa împlinirii rugăciunii tale, şi vei pleca de la faţa lui Dumnului ruşinat, trândav şi întunecat. Nu fi uşuratic cu gândul, ci ca înaintea judecăţii socoteşte, după cuvântul Domnului, avutul tău duhovnicesc, altfel spus cântăreşte credinţa ta, dacă ai cele spre săvârşire. Iar de nu, dracii, văzând nepregătirea ta, vor începe să-şi bată joc de tine, zicând: Acest om a început a zidi şi n-a putut săvârşi.  

Aşadar, înainte de rugăciune dă-ţi seama care este treapta credinţei tale şi, dacă ai aflat-o îndestulătoare, vie, tare, neruşinată, apropie-te cu îndrăznire de tronul harului, ca să primeşti mila să afli har spre ajutor la bună vreme.

Fii cumpătat în toate faptele care ţin de religie, fiindcă înţeleaptă este virtutea cu măsură, potrivită puterilor, împrejurărilor ce ţin de timp şi loc, ostenelilor premergătoare. De pildă, bine este a te ruga din inimă curată – dar îndată ce nu mai este potrivire între rugăciune şi puteri (energie), feluritele împrejurări, loc şi timp, osteneala premergătoare, ea nu mai e virtute. De aceea apostolul Petru spune: Puneţi întru fapta bună înţelegerea (adică nu vă lăsaţi mânaţi numai de inimă), iar întru înţelegere înfrânarea, iar întru înfrânare răbdarea.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA