AcasăActualitateSocialDESPĂGUBIRI -Consumatorii primesc automat despăgubiri în cazul penelor de curent

DESPĂGUBIRI -Consumatorii primesc automat despăgubiri în cazul penelor de curent

DISTRIBUIȚI

Distribuitorii de energie sunt obligți să acorde compensații de la 30 de lei până la 300 de lei pentru întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică mai mari de opt ore, potrivit unui ordin ANRE care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Compensaţiile sunt de 30 de lei pentru consumatorii racordaţi la reţelele de joasă tensiune, 200 de lei – reţelele de medie tensiune şi 300 de lei – reţelele de înaltă tensiune (110 kV).
Compensaţii se acordă pentru întreruperile neplanificate mai lungi de opt ore în mediul urban şi de 18 ore în mediul rural, în condiţii normale de vreme, precum şi pentru întreruperi mai lungi de 48 de ore, în condiţii meteorologice deosebite.
Acestea vor fi valabile până la finele lui decembrie 2018.
De asemenea, pot primi compensaţii între 40 şi 130 de lei dacă nu primesc răspuns la solicitările scrise privind explicarea cauzei întreruperilor, în termen de 15 zile calendaristice.
Consumatorii mai au dreptul la compensaţii între 90 şi 270 de lei dacă nu sunt reconectaţi la reţea în termen de două zile de la momentul în care au anunţat efectuarea plăţii.
Totodată, acestia pot primi compensaţii de 130 de lei dacă nu le este înlocuit contorul în termen de zece zile calendaristice.
Până la data de 30 iunie, compensaţiile se acordă la cererea consumatorilor, urmând ca de la 1 iulie acestea să fie acordate automat de către distributori.

http://www.economica.net/ti-a-picat-curentul-mai-mult-de-8-ore-vezi-ce-compensatii-poti-primi_118283.html#ixzz46G8zgeXT

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA