AcasăActualitate112DESPĂGUBIRE RECORD ÎN ROMÂNIA - 1,5 milioane de euro, daune morale pentru...

DESPĂGUBIRE RECORD ÎN ROMÂNIA – 1,5 milioane de euro, daune morale pentru gravida spulberată pe trecerea de pietoni

DISTRIBUIȚI

DESPĂGUBIRE RECORD ÎN ROMÂNIA  18 mai 2015 a fost zi fatidică pentru Iulia Ganea. Femeia, care era însărcinată în luna a opta, a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un șofer beat.

Bărbatul, Liviu Neculicioiu, a ajuns după gratii cu o sentință derizorie: doi ani și patru luni, din care a ispășit doar un an și două luni, scrie Libertatea.

A fost eliberat condiționat și se bucură în prezent de familie, în libertate. Iulia însă, trăiește fiecare clipă ca pe un calvar.

Femeia este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbește și foarte rar este conștientă. Statul român a încercat, recent, să-i facă dreptate și a stabilit ca ea să primească despăgubiri de 1,5 milioane de euro, reprezentând daune morale. La această sumă se adaugă 16 325,01 lei, reprezentând daune materiale.

Suma va fi plătită femeii de compania de asigurări SC Euroins, cu care Liviu Neculicioiu, cel care a lovit-o pe trecere, avea încheiat un contract. La acest moment, aceasta este cea mai mare despăgubire pe care a primit-o o persoană, victimă a unui accident, în România.

Iulia Ganea, tânăra care a fost lovită pe trecerea de pietoni, era însărcinată în opt luni. A fost dusă, de urgenţă la Spitalul din Braşov, unde i s-a făcut operaţie de cezariană. Pruncul ei, pe care nu a reuşit să-l vadă, a trăit doar două zile. Iar, de atunci, tânăra e în stare neuro-vegetativă.

Șoferul nu a răspuns şi pentru starea în care a adus-o pe Iulia. Abia în mai 2017 judecătorii au trimis dosarul de vătămare corporală din culpă în instanță, dosarul urmând să se judece pe 27 noiembrie, la judecătoria Brașov.

Pe de altă parte, în paralel cu dosarul penal deschis, soțul Iuliei Ganea, care este și curatorul acesteia (persoana care acționează în numele ei – n.r.), a deschis, la Tribunalul Ilfov, un proces civil în care cere daune materiale și morale.

 

Mai multe despre caz AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA